IGROVJE
stranka » igrovje » java » Gangstar 2: Kings of LA
Gangstar 2: Kings of LA

Jurec

GTA4 je bila tako kakovostno kot komercialno ena največjih us­peš­nic lanskega leta. Zato ni čudno, da se je Gameloft odločil za nadaljevanje svoje čefurš­či­ne iz leta 2006.
Podobnosti z Grand Theft Autom se dru­gi Gangstar sp­loh ne trudi skrivati. Štorija se odvija v največjem mestu sončne Kalifornije, ki je samo na videz bolj prijazno od mr­­kega Liberty City­ja. Tudi v LAju najdemo pridaniče, ki opravljajo uma­­za­ne posle za šefe podzemlja. Sredi te bede se znajde glavni lik, mlad mehičan Chico, ki postane lopov, da bi pre­živel. Iz tretje osebe ga vodimo skozi nekaj več kot sedemdeset misij, skozi katere streljamo, dirkamo in se otepamo kifeljcev ter sovražnih tolp. Izbiranje misij je nelinearno in njih potek marsikdaj tudi, sposodili so si takisto tipsko krajo avtomobilov. Odprave so, če upoš­tevamo, da gre za javanski špil, pre­senetljivo raznolike in zabavne. Seveda ne gre pričakovati obširnosti in zapletenosti z večjih sistemov, a na mobitelih trenutno ni igrice, ki bi nudil podobno (in dobro izvedeno!) strukturo. Poleg tega Gangstar 2 vsebuje nepremič­nins­ko-prodajni del, kjer ob pravem trenutku taktično kupiš nepremičnino in jo čez nekaj časa prodaš po višji ceni, s čimer si izboljšaš stanje v denarnici.
Z vsemi igralnimi elementi da ta predrzni, a odlični klon Rockstarjeve čefurš­či­ne vsega skupaj sedem do devet ur prenosne zabave, kar je na mobitelih že majhna revolucija.

Če že kopiraš, potem stori to dob­ro, so rekli pri Gameloftu – in v špil vključili muziko na radijskih postajah. Špil ne štedi z orožjem in nasiljem, toda vulgarnost lahko v Gang­starju 2 iščemo s povečevalnim steklom.

Gangstar 2: Kings of LA
Gameloft za java
objavljeno: Joker 186
januar 2009

90