IGROVJE
stranka » igrovje » java » Far Cry 2
Far Cry 2

Jurec

Drugi Oddaljeni skovik se odvija v osrčju črne celine, v izmišljeni sred­njeafriški državi, ki jo je raz­de­lila državljanska vojna. Tudi v mobidični izvedenki prevzameš vlogo pla­čan­ca, ki se, glede na misijo, bojuje enkrat na eni, drugič na drugi strani – odvisno od tega, kdo plača več in hitreje.
Za razliko od večjih inačic dogajanje spremljaš v telefonu prijazni dvorazse­ž­ni maniri, poanta pa je v streljanju na vse, kar se premika in bi lahko v savani predstavljalo resno grožnjo. Orož

Molotovke so pravi rešitelj iz situacij, ko si sam proti petim.
­ja segajo od pištole do morilskih brzostrelk in zahrbtnih molotovk. Vendar pa misije niso le tipično pobijanje, saj javanski Far Cry 2 ponuja raznolikost v obliki specialnih ostrostrelskih alog, ki testirajo tvojo natančnost in mirno roko, medtem ko dogajanje pestrijo še ob­čas­ne vožnje z motorjem ter šunjačke odprave, kjer pobijamo sovrage od zadaj v slogu Metal Geara. Tiholazništvo se dru­gače splača tudi v običajnih stopnjah, saj tale pogon prepozna, s katere strani prihajajo streli, zato sovrage s streli v hrbet večinoma pospravimo le z enim nabojem. Štorijalna plat je na začetku bolj uboga, a jo obogati tarnanje civilistov, na katere naletimo. S tem pristopom so želeli razvijalci opozoriti na posledice vojn. To jim uspe tudi med včita­va­njem, ko se prikazuje število žr­tev, umrlih zavoljo tvojih posredovanj. Skratka, kot nadvse zanimiva in dobro izvedena kombinacija raznolikega igranja ter kritičnega pogleda na vojno je ta 3,5-urni špil obvezen na vsakem igri­čars­kem mobilniku!

Far Cry 2
Gameloft za java
objavljeno: Joker 184
november 2008

91