IGROVJE
stranka » igrovje » java » Real Football 2009
Real Football 2009

Jurec

Jesen je čas za nove fuzbale. A medtem ko se na velikih mašincah vsako leto za prestol borita FIFA in Pro

Licenca je zakupljena za nekaj imen igralcev (združenje FIFPro), ne pa za vse ali za nazive moštev.
Evo, na mobitelih meša štrene Gameloftov Resnični fuzbal. In to kar us­peš­no – nazadnje v J153, ko je dobil 88.
Kot pričakovano inačica 2009 vsebuje vse prvine in vrline prejšnjih, vključno z natančnimi in hitrimi podajami ter triki, ki jih pričara poenostavljeni nadzorni sistem (preigravaš, podajaš in streljaš z enim gumbom, neobvezne trike izvajaš z dodatnim). Ta rabi hitremu ter zabavnemu toku špila in je dobrodošla bergla za tiste, ki se še nikoli niso podili za digitalnim usnjem. Poleg klasičnih igralnih načinov je tu liga, ki na podlagi zmag in težavnosti tekem simulira svetovni rang ekipe, s čimer se počasi prebijaš do vrha. Novost je modus, kjer pre­igravaš legendarne dvoboje iz preteklosti in po možnosti spremeniš zgodovino.
Če je tehnična plat ostala skorajda enaka prejšnjim verzijam, pa se je spremenila umetna pamet. P

Del privlačnosti tvori tudi pisana, risankasta predstavitev. Vmesni deli spomnijo na kako staro računalniško menedžerščino.
ri tem žal nimam v mislih niti tvojih, niti nasprotnih igralcev, ki so napadalni in brutalni. Ne, kritika leti na sodnike, ki znajo dosojati st­va­ri, ki se sploh niso zgodile, zato na obeh straneh pade nenavadno veliko rdečih kartonov in enajstmetrovk. Prav tako se RF 2009 ne more pohvaliti z naborom sijočih licenc kot FIFA, zaradi česar zaman iščeš znane klube. Post­re­že sicer z nekaj znanimi igralci, kar pa je le obliž na rano odsotnosti resničnih imen.
Nogometni fanatiki se bodo Real Footballa zaradi enostavnosti hitro naveli­čali, je pa igra solidna in bo pripravila k zabavi na poti tiste, ki nimajo potrpljenja za malo zapletenejša Fifo in Pro Evo.

Real Football 2009
Gameloft za java
objavljeno: Joker 183
oktober 2008

79