IGROVJE
stranka » igrovje » java » The Force Unleashed
The Force Unleashed

Sneti

Bistvo Force Unleashed za telefon­čiče je zanimiva ideja. Kot temni vajenec nasprotnike namreč demoliraš z risanjem vzorcev po številč­ni­ci. Lika ne premikaš, itak so nivoji statič­ni in model zgolj malce cepeta sem ter tja po sredini ekrana. Nad vsakim sovražnikom se pokaže vz

Videti je jako hudo za mobilno igro in dejansko je špil na spodobnem te­lefonu, recimo N95, učinkovno pret­re­s­ljivo impresiven.
orec, ki ga za­rišeš s knofi na telefonu. Če si us­pe­šen, barabin crkne. Torej: če je nad njim poševna črta, pritisneš 1 in 9 ter 0 za potrditev, če je tam trikotnik, narediš 2, 7, 9 2 ter 0, in tako dalje. Spočetka je sistem nenavaden, a se kmalu vživiš. Z napredovanjem dobivaš več energije in moči, ki jih vpletaš v odstranjevanje. Nekatere sovrage ubijejo, druge ti dajo njihovo življenjsko moč ... Močnejše kot so, več zaporednih vzorcev je treba zanje vnesti. Med navadne sovrage so pomešani šefi, ki nudijo več sličic in so zaradi tega napornejši, pa tudi orto usekati znajo. Izvedba je na nivoju, s presenetljivo lično grafiko, škoda le, da je zvok reven, s par melodijami in ništr­cem učinkov.
Toda ideja ni res dobro izvedena. Špil ima malo občutka za težavnostno krivuljo in dokaj nor knofodrk zahteva celo na easy, kaj šele na medium in hard. V enem trenutku lepo fentavaš uletavajoče jurišnike, nakar navalijo kot mutci na telefon in te zgazijo. Argh. Prav tako mobilni TFU dokaj hitro postane enoličen. Vedno enakih capinčkov z zmerom istimi vzorci in nič kaj raznolikih šefov se naveličaš, še preden se po slabi uri prebiješ skozi vso vsebino, medem ko je zgodba medla. Zanimiva zasnova, a ne najbolj posrečeno udejanjena.

The Force Unleashed
THQ za java
objavljeno: Joker 182
september 2008

67