IGROVJE
stranka » igrovje » java » Soul of Darkness
Soul of Darkness

Jurec

Ob pogledu na Soul of Darkness je poznavalcu iger hitro jasno, kje so razvijalci ukradli večino idej. Nemrtve beštije, mračno gotsko okolje in stajliš lovec na vampirje kar kričijo po Castlevaniji. Toda predsodkom navkljub zadeva pokaže, da je lahko dobro klonirana ovca vredna svojega denarja ...
Kale, mlad lovec na vampirje

Nič hudega, če se kdo loti svoje vizije kultne Castlevanie. Špil je totalna legenda in nudi mnogo odskočnih točk.
, nima srečnega življenja. Ker so mu kot otroku polnočne pošasti ubile starša, življenje posveti maščevanju. A v trenutku redke sreče mu zlobne sile ugrabijo izvoljenko Lydio, za katero se poda v samo srce teme. Okej, štorija ni nič posebnega, a špil se zanjo oddolži pri igranju. Kala vodimo skozi enajst do potankosti domišljenih gotskih soban, na koncu katerih te vedno pričakuje morilski šef. Pošasti so, tako kot okolica, oblikovane z ljubeznijo do podrobnosti in so kar raznolike, zlasti pa z brezglavim mlatenjem ne dosežeš ničesar. Kale ima poleg običajnih sunkov na zalogi dosti magičnih napadov, ki se izkažejo učinkoviti predvsem pri večjem številu sovragov. Pomorjenci puščajo za sabo kristale, s katerimi lahko izboljšaš moč orožja, število zaporednih napadov ali moč magije. Med potjo zbiraš tudi posebne artefakte, ki povečajo maksimalno zdravje in magične točke, podobno kot v God of War.
Škoda, da je SoD podložen z obupnim zvokom, ki ti požre živce že po nekaj minutah. Drugače pa se z domišljenimi temnicami, kul sovragi in peturno dol­ži­no izkaže za eno najboljših akcijskih avantur na mobilnikih.

Soul of Darkness
Gameloft za java
objavljeno: Joker 181
avgust 2008

88