IGROVJE
stranka » igrovje » java » Cooking Mama
Cooking Mama

Jurec

Cooking Mamo so najprej udejanjili nalašč za edinstveni wiijev in DS­ov nadzor, saj si lahko z wiimotom ali perescem vzdušno simuliral kuhanje. Tudi zato bi pričakovali, da se igra ne bo prikazala nikjer drugje – a glej ga, zlomka, rulj očitno želi navidezno kuhati tudi na telefonih.
Kljub vnaprejšnjim dvomom se Kuhajoča mati za javo obnesejo presenetljivo dobro. Še vedno gre za zbirko mini iger, v katerih je treba v čim krajšem času skuhati čim bolj okusne jedi. Koder smo na wiiju sestavine v skledo nosili lastnoročno, je treba zdaj v pravilnem vrstnem

Razbijanje jajc na mam'čin način: če si zamudiš pravi trenutek, lahko iz omlete za štiri hitro nastane samo olje s prilogo.
redu pritiskati na gumbe, do­čim mešanje nadomesti ritmično premikanje knofovja. Čeprav vzdušnost ni enaka, pristop deluje. Poleg tega je raznolikost cmarniških nalog zadovoljiva in izvedba solidna. Škoda le, da še vedno ni štorije, ki bi povezovala naposled nekam brezpredmetno kuhanje, takisto pa mam'ca ne napreduje, saj si ne more izmišljevati ničesar svojega in je zato obsojena na dosmrtno pacanje vnaprej določenih jedi. Te so večinoma japons­ke sorte, saj so za izdelek zaslužni po­ševnookci. A kljub temu igra ni napačna.
O tem, da se mobiteli pražijo v kuharski maniji, priča tudi izid druge simulacije te vrste, Get Cookin', ki je izšla pri Gluju. Vendar pa ta v primerjavi s Cooking Mamo izpade dokaj klavrno.

Cooking Mama
Taito za java
objavljeno: Joker 180
julij 2008

69