IGROVJE
stranka » igrovje » java » Indiana Jones
Indiana Jones

Sneti

Licenčnica The Kingdom of the Crystal Skull za razliko od velike večine mobidičnih iger ni nič kaj lahka, saj je treba gumbe pritiskati jako natančno. Zadeva je od strani gledana ploščadna arkada v slogu Prince of Persia, le da z ločenima pristopoma. Glavnino nekajurne izkušnje (zaradi ponavljanja!) daš skozi kot pustolovec Indiana. Tod se zlož­no pre­mikaš levo in desno, se z bi­čem oprijemaš oz­na­čenih vročih točk, s či­mer prečiš prepade in se dvigaš ter spuščaš do platform, in mahaš po človeških neprijateljč­kih. Dotični ti zavdajo z bombami, strelicami in se­kirami. Enako velja za nevarnosti iz o

Levo je Indiana, desno je Indija­nec, ki proži puščice, zgoraj pa bombaš. Vi­lla­ge People žur se lahko začne.
kolja, od škorpijonov prek osti, ki se v rednih presledkih pojavljajo iz tal, do nihajo­čih krogel s špicami. Vse se dogaja počasi, ta­ko da imaš ponavadi dosti časa za premislek. Ampak to ne pomeni, da ti bo namera uspela, kajti bolj kot se bliža konec, raje te špil ubije, če si postavljen en sam pik­sel napačno. Na sre­čo nadzorne točke niso preveč vsaksebi, igra pa ne teži z omejenimi živ­ljenji.
Checkpointi so vrata, sko­zi katera Indy stopi in preda nadzor kolegu Mu­ttu. Pogled je tu enak, s strani, le da tip samodejno teče, na nas pa je, da skačemo in se valjamo med naraš­ča­jo­čimi hazardi. Lahko tudi pospešujemo ali stojimo, vendar nas avtomatič­no premikanje zaslona ne sme prehiteti. Ko poberemo ključ na koncu nivojčka, nas čaka še pot nazaj.
Indiana Jones sploh ni sla­ba igra in višja te­žav­nost od običajne mobidične je kveč­je­mu osvežujoča prednost. Razen za šeptrljavce, ki bi radi le nekaj drkali na mobiju – takim špil močno odsvetujem. Tu­­di vsebine niti ne manjka, saj je poleg štorijice vdelano opravljanje odklenjenih nivojev, kjer pobiramo kovance in z njimi odklepamo filmske dobrotice. Škoda pa, da znajo biti smrti nepravič­ne, da so platformski izzivi ubrani na is­to vižo in da manjka tako šefov kot razno­likejše okolice. Java, pač.

Indiana Jones
THQ za java
objavljeno: Joker 178
maj 2008

70