IGROVJE
stranka » igrovje » java » Metal Gear Acid
Metal Gear Acid

Jurec

Tole je poenostavljena različica igre za PSP, ki je ob izidu Sonyjeve roč­ne konzole požela začudene po­gle­de, saj je bila za razliko od klasičnih Metal Gearov taktična igra s kartami. Sna­ke ima na voljo kupček iz tridesetih kart, kjer vsaka predstavlja svoje dejanje: premik, strelno orožje, granata, prvo pomoč in tako dalje. Za vsako potezo izberemo dve karti od šestih

Mirna atmosfera Acida zna prese­netiti, a Snake se dobro znajde tudi v vlogi kvartopirca.
naključno vzetih iz kupčka, potem so na vrsti sovražniki in krog se nadaljuje. Na izbor kart v misiji ne mo­re­mo vplivati, kakor smo lahko na PSPju, kar krni svobodo. Špil takisto ne vsebuje širokega nabora potez, niti kart ni mogoče kupovati ali jih pridobivati kako druga­če. Kupček po lastni iz­biri si lahko sestaviš le v urejevalniku, vendar to velja samo za misi­je, ki si jih že preigral. Tudi zato mo­bidič­ni Metal Gear Acid hitro pos­ta­ne prelahek. K temu svoje prispevajo še butasti nasprotniki in dejstvo, da lahko vsako karto uporabiš za premik, čeprav je njen osnovni pomen drugačen. Te­žav­nost skuša špilček pričarati s tem, da ne moreš shraniti položaja sredi mi­si­je, a s tem izpade kvečjemu zoprn, zlasti v daljših odpravah proti koncu.
Acid je eden redkih, če ne kar edini te­le­fonični predstavnik strateškega kartanja, in s svojimi petimi urami ni kra­tek. Vendar se ne more primerjati z bra­tom na PSPju, niti ni kakovostna igra sam po sebi.

Metal Gear Acid
Konami za java
objavljeno: Joker 177
april 2008

59