IGROVJE
stranka » igrovje » java » Gothic 3: The Beginning
Gothic 3: The Beginning

Jurec

Kultni nemški frp se je vendarle znašel še mobilni­kih, kjer se po vzoru originala spopademo s hordami orkov in druge fantazijske golazni.

Najboljše orožje je magija, pa še mana se polni avto­ma­tično.
Sto štirideset let pred dogodki iz trilogije prevzamemo vlogo mladega Xarda­sa, ki ga je božanstvo Innos izbralo, da poišče vse čarobne runske kamne. Pred začetkom dogodivščine je treba heroju do­ločiti enega od treh poklicev (bojev­nik, lokostrelec, čarovnik), ki ga med špi­lom ne moremo več zamenjati. Odlo­­­­čitev vpliva na temeljno porazdelitev atributnih točk. Na koncu ti iz močnega bojev­nika tako ne bo uspelo ustvariti kakovostnega maga.
Bojevanje je arkadno. Na razpolago imamo tri­deset različnih orožij in več coprniških ter specialnih napadov. Mla­te­nju beštij se lahko sicer izogibamo, toda nabira­nje EXP je

Relativna linearnost špila ne moti niti za sekundo, saj jo po želji prekinjajo domiselni stranski kvesti.
nujno. Ob do­segu nove izkustvene stopnje moremo izboljšati štiri lastnosti (zdravje, mana, moč in spretnost) in pe­­terico veščin, kar je za javanski špil ma­la re­volucija.
Kljub vsemu temu pa se Gothic 3 za mobitel odlikuje predvsem po vzdušju, kot ga mobidični špili še niso prikazali. 2D grafika je zelo lepa in natančna, globoka ter podrobna zgodba se odvija skozi obširne dialoge, za nameček pa so razvijalci priredili in vključili zvo­kov­no podlago iz računalniške trilogije. Zaradi omejitev telefonov seveda ne gre pričakovati, da bo špil pričaral enako atmosfero kot PC-bratje, se pa temu pri­bliža. Skupno vzeto The Beginning s petdesetimi stopnjami in številnimi st­ran­skimi kvesti poleg osrednjega po­skrbi za zelo solidnih šest do osem ur ig­ranja. Skratka, mobidični Gothic 3 je vreden svojega imena in ne bi smel manj­kati na telefonu resnega ljubitelja domišljijskih vlog!

Gothic 3: The Beginning
JoWood za java
objavljeno: Joker 176
marec 2008

90