IGROVJE
stranka » igrovje » java » Guitar Legend
Guitar Legend

Jurec

Nemudoma razčistimo: Guitar Legend ni uradna predelava Kitarskega heroja, temveč klon z malo spremenjenim naslovom in skoraj identičnim načinom igranja. Podo

Za začetnike je na voljo stopnja, kjer pritiskamo samo na tri gumbe.
bnost pa seveda ni naključna.
Si mlad kitarist, ki želi uspeti v glasbeni industriji, kjer si vreden samo toliko kot mesto na glasbenih lestvicah. Na dnu zaslona je pet trzalic, na katere je treba v pravem trenutku pritisniti, da se kitara oglasi, tebi pa se pripišejo točke. Enostavno. Ob pravilnem igranju se ti polni merilnik moči, ki ti lahko prinese dodatne točke in je ključen za doseganje najvišjih rezultatov. Pri izboru pesmi so se Gameloft nadvse potrudili, saj so izpljunili denarce za jerbas licenčnih pesmi, od Smoke on the Water in Run to the Hills do manj znanih komadov skupin Scorpions, Killers in Police. Vseeno ne gre pričakovati, da je kvaliteta priredb nadmočna. Komadi so prepoznavni, to pa je tudi vse. Večji problem sprva predstavlja igranje, saj je večina tipkovnic na modernih telefonih dokaj kompaktna, težje pesmi pa zahtevajo dobro mero natančnosti. A sčasoma se navadiš, čeprav mobilniki za tako sorto iger pač niso primerni.
Guitar Legend kajpak ne more nadomestiti velikega brata s konzol, je pa v redu za tiste, ki se nikjer ne morejo ločiti od navideznega brenkanja. V glasnejših prostorih vsekakor priporočam slušalke.

Guitar Legend
Gameloft za java
objavljeno: Joker 170
september 2007

76