IGROVJE
stranka » igrovje » java » Eragon
Eragon

Jurec

Mobidična izpeljanka te, po knjižni predlogi stvarjene igrice, nam tako kot računalniška v vodenje ponudi mladeniča Eragona in njegovo spremljevalko, zmajčico Safiro, ki morata rešiti svet pred zlobnim kraljem. Špil je tipična sesekljačina: s sabljo pometamo horde sovragov, za raznolikost pa se trudijo skrbeti magični napadi, specialke in komboti. Po

Večno nabijanje enega in istega gumba hitro postane muka.
potrebi Eragonu priskoči na pomoč zmajklja, ki s pikantnim zadahom dokončno uniči vse nasprotnike. Safira ima glavno vlogo na bonusnih stopnjah, kjer preletavamo pokrajine in pražimo sovrage. Špil vsebuje tudi zametek frpjke: po končanih večjih nivojih imamo možnost, da Eragonu izboljšamo magijo, fizično moč ali količino zdravja. Pozitivno preseneti nelinearnost, saj sami izberemo pot za nadaljevanje.
Kje je potem haklc za slabo oceno? V manku težavnosti - igra je tako enostavna, da bi petleten froc ne mogel na zaslon pričarati napisa game over. Kljub magiji in kombinacijam zadostuje stalno pritiskanje gumba za napad in opravljeno je vse, saj so sovragi copate in se ti dobesedno mečejo pod meč. Totalen dolgčas in ko špil obrneš, občutiš enako, kot med nabijanjem verzije za računalo ter gledanjem istoimenskega filma - zeh.

Eragon
Vivendi za java
objavljeno: Joker 162
januar 2007

49