IGROVJE
stranka » igrovje » java » Medieval Combat
Medieval Combat

Stroj

S pretepačinami je na mobilnikih še slabše kot na PCju. Doslej je bil na tem področju en sam poskus, ki pa je bil tako ubog, da si zaspal po dveh sekundah (Kung Fu). A velikemu Gju je uspelo žalost ublažiti s Srednjeveškim bojevanjem. To je 2D fajterščina, katere sistem bojevanja močno spominja na onega iz Uličnega bojevnika. Še najbolj se mi je pri špilu zamerilo to, da nima zgodbe. Morda smo vse bolj razvajeni, a vsaj osnovne pripovedi ne bi bilo tako težko vdelati, aneda? Pograjati gre še glasbo, ki je (kot pri prejšnjih Gameloftovih izdelkih) le v menijih, nakar tekom igr

Kaj je to? Ali je avion? Je to heli-kopter? Ne, to je Makiavel!
anja izgine; in ne ravno širok spekter likov (teh je le pet, če odvzamemo skrivna dva). In to je to, kar se tiče malusov.
Špil premore štiri načine: arkadni (enkrat premlatimo vse nasprotnike in če smo pridni, nas po vsakem čaka ugonabljanje zombijev), takojšnja igra, preživetje in trening. Učna ura vas priuči osnovnih udarcev, naprednih se boste morali navaditi sami. Osnovne karafeke so sledeče: lahek in močan udarec, spotik ter magija. Odvisno od tega, koliko časa držimo knof za slednjo, se sprožijo tri specialke: šibka, srednja in močna (glej sliko za grafični prikaz zadnje). Pokrajin je okrog pol ducata, vse s srednjeveško tematiko (gradovi, cerkev, trg...). Umetna pamet je dobra, saj te sovražniki včasih pokopljejo, še preden rečeš 'au, boli!'. Tipke pa so intuitivne in po par bitkah samoumevne. Skratka, solidna pretepačina za mobilnike. Naposled.

Medieval Combat
Gameloft za java
objavljeno: Joker 147
oktober 2005

82