IGROVJE
stranka » igrovje » wii » Mario & Sonic London 2012
Mario & Sonic London 2012

Navi naskakuje Big Ben, a namesto kolajne dobi globo.

Dve leti sta okrog in za vogalom se spet bliskajo olimpijski krogi. Mario in Sonic sta po zimovanju v Vancouvru pripravila pogrom na britansko prestolnico, ki je njun tretji olimpijski špil.
Tudi v Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games maskoti ponudita znan niz športnih podiger, kjer se v akcijo vklopiš z zamahi daljinca. Na ta način šprintaš, plavaš, veslaš, vihtiš lopar, udarjaš žogo za odbojko, se sukaš na bradlji, streljaš v tarčo in podobno. Svežine ni veliko, saj smo skoraj vse v podobni obliki že izkusili. Dvajsetim zaresnim so dodali deset domišljijskih disciplin, kjer je več novosti. Tu med drugim voziš kočijo z Yoshijevimi jajci ali se zaprt v kroglo prebijaš skozi velefliper. Na izbiro je dvajset likov iz Nintendove in Segine rodbine. Kot je v navadi, se razlikujejo po moči, spretnosti in hitrosti. Izrazitega vpliva na igranje to nima, saj celo zašpehani Bowser pri ritmični gimnastiki pobira dobre ocene. Igraš lahko še z miiji in jih ovesiš z oblačilci, medtem ko garderobo bogatiš s srečkami, ki so nagrada za športno udejstvovanje.

Veslanje zahteva usklajenost ritma, dočim ima atletika kot kraljica športov največ disciplin. Poleg šprinta, štafete, teka čez ovire in skoka v daljino mečeš disk, kladivo in kopje. Vsaka aktivnost ima svoje nadzorne posebnosti. Raftanje je pak eden od športov iz sanj, kjer se celo spoprimeš z lignjem.

Ker računalniški nasprotniki ne nudijo domala nikakršnega izziva, sam z igro nimaš česa početi in moraš na kup zbobnati prijatelje. Za zaslonom se lahko zberejo štirje, pri čemer so na izbiro sodelovalni in tekmovalni načini z možnostjo izmenjave daljinca. Posebne zgodbe ali festivala tokrat ni, je pa žurerski modus v duhu priljubljene metropole načrtovan tako, da atleti tekajo po mestu in se merijo v podigrah, ki polnijo album z nalepkami. Vse je kratko, hitro in lahko dostopno. Sistem bodo kmalu zapopadli tudi tisti z dvema levima rokama, zato izletek v London ni napačen za družinska srečanja.
Žal pa je izredno podoben predhodnicam in je le še en neizrazit kamenček v melišču miniiger, pred katerimi wii nima miru niti v zadnjih zdihljajih. Glede na prej­šnja dela praktično ni napredka in bode, da ni podprto napredno zaznavalo motionplus. Prav tako je tiho poniknila raba wiijeve ravnotežne deske. Za športno ig­ro, kjer veliko šteje natančnost, tako poenostavljanje ni dobra popotnica. Včasih tudi s slepim mahanjem prideš do dobrega rezultata, kar je zlasti očitno pri skokih na trampolinu. Ob znižani ceni bi špil Božiček še lahko odložil pod jelko, po polni pa veliko teže.

Mario & Sonic London 2012
Sega za wii
objavljeno: Joker 221
december 2011

67

 
 
sorodni članki