IGROVJE
stranka » igrovje » java » God of War: Betrayal
God of War: Betrayal

Jurec

Pa smo končno tudi mi dobili Boga vojne tudi za mobilnike, ki je v Čezlužju izšel že poleti. In čakanje se je splačalo. Mobidična izdaja zapolni luknjo v štoriji med prvo in drugo epizodo na PS2, ko Kratos ubije Aresa in za­sede njegov prestol.  Vmesnih sekvenc kajpak ni, štorijo pripovedujejo le precej dolgočasni napisi pred posameznimi stopnjami. Na prvi pogled je špil enostavna dvorazsežna akcijada, a že prv

Kljub majhnemu ekranu teče kri v potokih, Kratos pa v igralcu zbudi nagon za pobijanje, ki ga pravi moški poznamo s plejštacjona.
e minute igranja obelodanijo finese igralnega sistema. Seveda Betrayal za­ra­di teh­ničnih omejitev ne vsebuje toli­ko kom­binacijskih udarcev, kot smo va­jeni na sobni konzoli. Je pa zato na voljo vrsta orožij in magičnih napadov, kot so Meduzina glava, Hadova armada in Ar­temidin meč. Takisto se vračajo zna­čil­ne usmrtitve, kjer je treba ob pra­vem času pritisniti na prve gumbe in sovrag je zgodovina. Škoda le, da je vidljivost teh na zaslonih mobilnikov slaba, tako da včasih iz­gi­nejo, še preden jih opa­ziš, spet drugič pa v naglici enostavno pritisneš napačen gumb. To je zlasti bo­le­če pri šefih, kjer so hitri prsti in dobre oči pogosto ključ do uspeha. Sistem bojevanja pa ni edina stvar, ki jo je špil podedoval od starejših bratov. Razvijalci so pri­re­dili tudi kar domisel­ne, ravno prav zapletene uganke.
Bog vojne spada med najboljše mobidič­ne špile, saj je razvijalcem uspelo spra­viti na telefon občutek moči in pra­ve moškosti, ki je značilen za GoW, po­vrhu pa je s tremi urami igralnega časa za javansko zadevo kar dolg. Le nekaj manjših napak mu onemogoči vzpon do prestola na vrhu Olimpa.

God of War: Betrayal
Sony za java
objavljeno: Joker 174
januar 2008

87