IGROVJE
stranka » igrovje » java » Pro Evo Soccer
Pro Evo Soccer

Jurec

Pa smo le dočakali PES za mobilnike. Sprva je bil izid načrtovan za lanskoletni marec, a smo špil, baje zaradi obupne kvalitete, ugledali šele leto in pol kasneje. Dolgo čakanje se je izplačalo!
Če je letošnja mobilna Fifa nagovarjala širšo publiko in je s svojo arkadnostjo omogočala predvsem hitre in enostavne partije, bo PES hrana za prave fuzbal

Pri Konamiju so vdelali tudi enogumbni način, kjer podajamo in streljamo z istim knofom.
iste, ki cenijo pravi žogobrc in se za igranje ne odločajo samo na podlagi bleščečih imen, ki pridejo z dragimi licencami. Izbiraš lahko med tremi glavnimi igralnimi načini: hitrim individalnim srečanjem, posameznimi ligami v različnih državah ali načinom super challenge, ki je nekakšen skop nadomestek za Master ligo. Veterane bo razveselila dinamika žoge, ki je daleč najbolj realistična med mobilnimi fuzbali. Pri Fifi 08 si mojstrske poteze in natančne podaje obvladal že po par minutah, PES pa (vsaj na osnovni težavnostni stopnji) ni tako popustljiv in za tekočo igro je treba vložiti več ur v trening, preden začnemo nabirati pokale. Manjšo črno piko pusti edino najnižja težavnost, kjer je zaradi zaspanih vratarjev zabijanje golov mimogredno početje. A vem, da se dotične pravi PESjani izogibajo kot hudič križa, kajne?
Seveda je mobilni PES le približek tazaresne verzije. A glede na omejene možnosti telefonskih aparatov je Konamiju uspelo spraviti skupaj nov nivo mobidičnih fuzbalov.

Pro Evo Soccer
Glu za java
objavljeno: Joker 172
november 2007

88