IGROVJE
stranka » igrovje » DS » FIFA 08
FIFA 08

Sneti

Izboljšave v Fifi 08 za DS glede na prejšnje leto so vidne mnogokje. Najprej navduši licenca reprezentanc in nič manj kot tridesetih lig. Turnirjem, izzivom in multiplayerju za

Novost je izvajanje prekinitev s žokanjem po spodnjem ekranu.
do štiri bližnje deese (lani osem) sta se pridružila spletno večigralstvo in download play za lokalna DSa, od katerih eden nima lastnega izvoda špila. Na liniji je moč nažigati ločene tekme ali si dolpotegniti scenarije, ki so bodisi uradni, bodisi taki, ki so jih naredili uporabniki širom sveta. Mednje kakopak spadaš tudi ti. O globini teh sicer ni mogoče govoriti, saj gre le za določanje postav in pogojev za zmago, a vendarle. Dobrodošli so trening, turnir in izvajanje enajstmetrovk, medtem ko je bil direktorski modus deležen premalo nadgradenj, saj gre v veliki meri za golo zaporedje tekem z izpolnjevanjem pogojev.
Tudi na igrišču je FIFA 08 prijetno nabildana. Tempo je upočasnjen in občutek je bolj simulacijski zaradi natančnejšega premikanja in videza nogometašev ter boljše fizike žoge. Glede vzdušja nič ne ško

Borna podoba s slike v gibanju dejansko niti ni tako slaba.
dita ne odlična muzika, ne z akcijo lepše povezano navijanje. Polsmislom, kot je kreiranje lastnih navijaških vzkrikov, so dodali formacije po meri, ki jih rišemo s peresom, in izvajanje prostih strelov z zarisovanjem poti po ekrančku. (Lahko jih brcamo tudi na star način.) Najbolj prijetno presenečenje je umetna pamet, ki je opazno boljša od lanske. Zdaj konzolica igra dokaj prisebno, tako kar se tiče nasprotnega kot tvojega moštva, le da na najvišji stopnji izkušenemu še vedno nudi premalo odpora. Dvomim, da ga kdaj bo.
Ločnica med arkado in simulacijo pri tej Fifi 08 sicer še vedno ni potegnjena. Marsikaj je simulacijskega, a po drugi strani streli iz nemogočih položajev ostajajo bombe, gibanje je hecno brzinsko, preigravanje je globoko v ozadju uporabnega arzenala potez, obramba je nekam bosa, nabor gibov je glede na 07 domala enak, vratarji so mešanice Kahna, uši in panterja ... Pro Evo za DS, čeprav popuši glede količine opcij in licenc, tako ostaja igralno nadmočen, in težko si je misliti, da bo strojno tako šibek sistem kadarkoli zmogel poganjati verno simulacijo fuzbala. Toda napredek je vseeno obetaven in ni vrag, da ne bi sčasoma tudi na Nintendovi drkalici dočakali superiornega žogobrca za na žičnico ali latrino.

FIFA 08
Electronic Arts za DS
objavljeno: Joker 171
oktober 2007

62