IGROVJE
stranka » igrovje » playstation 2 » Mortal Kombat: Deception
Mortal Kombat: Deception

Kekken umira, a uživa, dokler ga ne zmečka tona gorgonzole.

Mortal Kombat pozna vsak in sodobno nadaljevanje Deadly Alliance (J115, 80) skorajda tudi, saj je bila zadeva uspešnica. Na vrsti je torej druga runda, s katero se v vsej krvoločnosti vračajo prenovljene usmrtitve. Tokrat ima vsak lik na voljo dve, večina pa jih je manj samoironična in bolj kruta kot v DA, kar se lepo poklopi z nekoliko resnejšim vzdušjem. Takisto ima vsak borec harakiri - potezo, s katero skuša ob porazu prehiteti fatality. Njehehe. Od tepežkarjev se poslavljajo Kano, Sonya, Jax, Kletka in še nekateri nekulerci iz DA, a vrnili so se favoriti, kot so Baraka, Kabal ter Ermac. Predstavitev likov se ni dosti spremenila, toda prenov so bile deležne arene. Te so lepše in polne referenc na stare klasike, kot so The Pit, Living Forest in Portal. Prava novost je interaktivnost: nasprotnika moremo rukniti čez ograjo ali skozi zid oziroma kar tla. Istotako ga mnogokje hipoma usmrtimo, če ga nabijemo v pravo mesto. Nanovo so vpeljani combo breakerji: poteze, s katerimi lahko trikrat na spopad prekinemo uspešno sovragovo kombinacijo. Glede na to, da je sistem ohranil dolga verižna zaporedja in žongliranja, je to dobrodošlo. Popravljeni so meti, ki delujejo, kot bi morali in so neubranljivi visoki udarci, medtem ko so liki bolj gibčni. Pod črto smo v napadu učinkovitejši in imamo več možnosti za mešanje različno visokih udarcev, kar Deception približa resnim pretepačinam. Toda v to kategorijo špil ne sodi. Težav nekaj žasa ni čutiti, vendar igra izkušenih temelji na čisto preveč cenenih 50/50 trikih. Kaj potem, če imamo na voljo spletno mlatenje, ko je občutek ob mojstrovanju tako grenak?

Baraka je eden od povratnikov in kar dobro nareže doručak. Zlasti pri poceni trikih, ob katerih si izpuliš vsako megadlako.

Če nam kaj ne gre od rok, se sicer zatečemo k nefajterskim dodatkom, kot sta različica šaha in miselna igra v stilu Puzzle Fighterja. Nadalje je tu avantura Konquest, kjer s tavanjem po velikem svetu razvijamo lik in se poglabljamo v solidno zgodbo. A vse te dobrote ne spremenijo dejstva, da so ustvarjalci premalo vložili v piljenje sistema ter lovljenje ravnovesja. Tisti, ki so zaljubljeni v svet Mortal Kombata, bodo v Deception resda našli pehar konkretnih izboljšav in ogromno vzdušja. Bolj zahtevni in tekmovalni ljubitelji sage ter poznavalci globokih pretepačin pa bomo žalovali nad ne čisto, a vseeno zgrešeno priložnostjo.

ah je ena mnogih miniiger, s katerimi se lahko nepretepaško zabavaš. Toda ali je to smisel igre?

Mortal Kombat: Deception
Midway za playstation 2, xbox
objavljeno: Joker 136
november 2004

73