IGROVJE
stranka » igrovje » pc » FlatOut 2
FlatOut 2

Naj bo čez hlod al' čez sod, LordFebo drvi na vso moč, dokler mu guma na poč'. Tok ga tiš'i, se noro podi, da pol kr skoz šajbo zleti, k enkrat pošteno v rit ga dobi. Drugič.

Dirjež čez drn in strn je vedno na privlačen, še zlasti, če te igra celo spodbuja v trkanje, komolčanje in ritopištvo. FlatOut je bil na tem področju nesporni prvak in dasi je bila izkušnja relativno kratka ter plitka, je igra zavoljo dobro izvedenega zaletavanja in sesuvanja, domiselnih iz-letov voznika skozi vetrobran ter splošne solidnosti dirkaških prvin dobil oceno 79. Zdaj se norjenje, pospremljeno z obilico prerivanja in gaženja ob- in nacestnih objektov, nadaljuje. Mnenje o igri je dvoplastno in najprej bom posnemal mladostniško navdušenost.

Vratolomne poteze in uničevanje tuje imenovine polni nitro. Ko ga pohodiš, imaš včasih občutek, kot da igraš Burnout.

Brum bruuum, uiiiii, fijuuuu, tresk, zbrc, žvak, hop, bum, zduvz zdenks. Stari, kuga sm jim naredu! Že na prumu uvinku sm dva zrinu direkt u planke, tretjiga pa tko napiču v rit, de sm mu čist auspuh razštelu. Pol sem zapelu čez đampo in enmu kr na strehi pristal. Nč mu ni blo jasn. Sm ful nitrota dubu za use te karafeke in sm ga tko piču, de mi je kr okularje zategnil. Jasn nism mogu dobr zbremzat, zato sm se nalimu u eno bajto in drajvrja je skoz šajbo odfukal in je letu po luft k sneta skira. Mudel se je čist razmazu okol ene smreke. Plazma, ti rečem. Neb vrj

Večigralstvo deluje in seka, ampak vsaj čvekanje bi mu pa lahko pridodali.
eu, č neb vidu. Ampak drgač se itaq morš zaletavat. Zarad nitrota, k se ti poune. Sam raj u tist staf, k se ga da zbit, rečmo u zidarske odre, kupe gum, telegraf štange in znake. Ful dobra fizka, k vse ful kul frči okol pol, zravn pa ubitačna muska nabija, taka, de bi si kr CD nekje ubodu, mislm, sneu z neta, jasn. Vagnu sem kmal vs pleh olupu, pol sm mu pa še kolo zbou. Zmagu sm pa usen, k ostali so bli itaq luzerji. In prog je res ful, okol šestdst mislm in maš use sorte od takih po sitiju do unih res kros varjant. Clo une arene so, k se Američani not zbijajo. Sej veš, distrakšn derbi pa to. Pa auto tjunaš, k mu daješ gor turbine, pa fedre, pa rolbare. Ni dlih k NFS, a usen dugaja. Pol k parkrat zmagaš prasce, fašeš nove aute. Začneš z nekimi krntijami, pol maš pa že kr ene hude stroje, k so skajlajnu alpa takim podobni. Pa ne sam to. Še spešl iventi so tuki, taki, k u njih tega mudelčka za vulanom izstreluješ u daljino, u višino, kegle z njim pudiraš, basket igraš in take cake. Carji so tele Unlišd al kaj so že, k so špil skup dal. Neki rusi al nigri, kwa pa vem. Važn, da sm ga hit putegnu. Dej ga putegn še ti, sej jest ga že naprej sidam, k nism ličr. Bova igrala prek neta, k to piči k pr norcih. Ava.

Premagati računalniške voznike ni težko, čeprav se vmes trikrat prekucnemo in ovijemo voznika okoli telegraf štange.

Zdaj bom brzdal svojega hlačnega soldata, da ne bo brizgal vsenaokoli, in igro opisal tako, kot bi jo neimenovani stari zajebanec, ki je preigral že mnogo dirkovja. Težava, vredna prvenstvene izpostave, je, da je špil napredoval le v količini, v kakovosti in izvirnosti pa natanko toliko, kot ima prejšnji navdušenec med levim in desnim uhljem. Izdelek se šlepa samo na zmagovalne, a nič nadgrajene lastnosti izvirnika, torej na lupljenje pleha, razsuvanje okolice in izmetavanje voznika. Pri tem je slednje raztegnjeno čez skrajne meje originalnosti. Poleg tega, da sta videz in obnašanje teleščka v zraku enaka kot poprej, kar pomeni lutkasto in nerealno, so podigre, stvarjene na ta račun, brezzvezne, neprivlačne in duhamorne že na kratki rok. Količkaj zabavno mi je le deganje šoferja v luft, ki pa je brez sprememb povzeto iz predhodnika. Preostanek ducatja udejstvovanj je istokopitno podiranje kegljev, zbijanje kart, delanje žabic na vodi, ciljanje gola, skakanje s smučarske skakalnice, polet skozi ognjene obroče, igranje baseballa in podobno. Za kao večjo natančnost pri ciljanju so dodali enkratni sunek ubožčka v letu, vendar ta ni kaj prida vreden, saj nimaš občutka, kje glede na tla je one v zraku.

FlatOut 2
založnik: Bugbear / Empire
objavljeno: Joker 157
avgust 2006

72
mehanika, ki je odlikovala enko
dober arkaden občutek
dosti stezic
premalo izvirnosti
določeni elementi so premalo osmisljeni
preveč poudarka na zbijanju
vsega ni mogoče razbiti