IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Prince of Persia: The Two Thrones
Prince of Persia: The Two Thrones

Sneti stavi slovar farsija in šah z nagimi vestalkami, da se bo perzijski princ vrnil. Enkrat je že vstal od mrtvih, zakaj ne bi znova?

Pri Svarunu, Zevsu in Marduku prisegam, da se krepko grizem v jezik. Čemu? Hja, zato, ker sem na E3ju ob preizkusu bojda zaključnega umotvora v od mrtvih vstali Mechnerjevi seriji enemu od vodij razvoja prijavil, da upam na višjo težavnost. Glavni junak da je bil zmerom preveč gibčen in spreten za svojo okolico, puzle in sovragi pa prelahki. Tedajci me je možak čudno pogledal in zamomljal nekaj v stilu, aha, ja, to pa možno, bomo predebatirali z moštvom.
Zato mi ob spominu na nekatere več kot ducatkrat ponavljane dele The Two Thrones zdaj obilno krvavi gobec.
Daleč od tega, da bi si laskal, češ, dospel je veliki beli blontnež iz Slovakia, em, Slovenia, rekel, pošlušte fantje, takole pa

Kočijažno udinjanje prinese merico adrenalina in filmskih trenutkov, ko se recimo za las zmuznemo skozi velevrata.
ne bo šlo, nakar so razvijalci ugledali luč in končno storili nekaj pametnega. To bi bila res pravljica - navsezadnje je Perzijski princ eden najhudejših sodobnih ploščadno-tepežkarskih združkov; Čezlužci Evropejce poslušajo toliko, kolikor je nujno, da jim nakažejo $ za nafto (okej, tile so Kadančani, a ne bodimo pikolovski); in razvoj igre je bil maja že v zadnji fazi. Ampak dejstvo je, da sta Stolpa - kakšno zoprno šlepanje na Gospodarja, Kindred Blades je bil tooooliko boljši podnaziv! - najtežji del serije Princ of Perža. Kraljev sin se vrne v Babilon, potem ko je v Warrior Within na Otoku časa preprečil stvaritev Peskov časa, rešil Khaileeno, Carico časa, si spremenil usodo in ubežal maltene zanesljivi smrti v obliki demona Dahake. Impresiven nabor opravkov, zlasti glede količine omenjanja besede čas. Ampak ta je ipak stična točka vseh delov trilogije, kar se v trojki lepo pokaže. Vsled cajtnih neprilik je sedaj v Babilonu vse narobe: veliki vizir hara naokrog v polbožji podobi, ljubezenski interes prince

Nadalje povečano število manjših in večjih šefov je dobrodošlo, zlasti zato, ker je treba za njih poraze uporabljati obe vrsti znanja.
sa Farah se princa sploh spomni ne, gimnastični prestolonaslednik pa je vase staknil temni jazst. Dotičnež mu gomazi po buči in ga prepričuje v nečastna, ahem, se opravičujem, praktična dejanja, vsake toliko časa pa na predpripravljenih točkah bušne na plan tudi telesno. Tedaj prinček iz človeškega stanja preide v ekstra močno črnonakazno, oboroženo z lancem od suzukija, ki ga mesarsko vihti za crkot sovragov ali za podaljšane akrobacije. Je pa monstrumčič hkrati življenjsko odvisen od Peskov, saj je z njimi tako prežet, da mu energija stalno odteka in jo mora nadomeščati s flumom iz nasprotnikov ali naokrog razmetanih škatel, vaz in podobnega. Na taistih mestih Peske najde običajnooblikovni kraljevič in z njimi udobno znano poji moči, kot so previjanje časa nazaj za ponavljanje težkih delov in preklic napak, upočasnitev dogajanja za zdrs pod hitro zadrleskujočimi se durmi in vihar za učinkovitejšo demolažo sitnob.

Prince of Persia: The Two Thrones
založnik: Ubisoft
objavljeno: Joker 149
december 2005

84
najboljši miks ploščadnjenja in mlatenja v seriji
najbolj temačen in zahteven del sage
dobro združevanje elementov enice in dvojke
luštne nove pogruntavščine
zateženo postavljene nadaljevalne točke
enoličen boj
manj miselnih puzel
nezloščena