IGROVJE
stranka » igrovje » pc » OlliOlli
OlliOlli

Sneti

Pomniš Tony Hawk's Pro Skaterja, kjer si se z rolko podil po mestu in za rezultat izvajal serije trikov? Če ti je ugajal, se boš ogrel za njegov miniaturni odvrtek OlliOlli, ki se osredotoča na besno nizanje vratolomnih potez. Ta samotarski indie špilič, ki izvira z drkalice vita, izgleda kot endless runner Canabalt. Skejter vozi z leve na desno in na tebi je, da izpolniš cilje za odklep naslednjega nivoja. Med njimi so 'dosezi najmanj toliko točk', 'nikdar ne stopi na tla' in 'izvedi kombo določene dolžine'. Bistvo je v ohranjanju hit­ros­ti, grindanju površin in doskokih. Za trike moraš opisovati različne gibe z levo gobico (tipkovnica zaradi poudarka na analognosti ni udobna) in za gladek pristanek v zadnjem trenutku pritisniti gumb. 

Veliko sem igral Tončke Sokolove, ampak se ne spomnim, da bi kdaj grindal helikopterski rotor. V OlliOlliju ga daš mimo kot šef. V 109. poskusu, seveda.

Sistem je enostaven in hitro priučljiv. Za privlačnost na daljši rok skrbijo dolg niz vedno težjih nivojev, spletne lestvice ter nabor trikov. Ob visoki hit­rosti premikanja jih je težko povezovati v venomer izvirna zaporedja, saj ponavljanje ne prinese dobrega re­zul­tata. Pri tem je treba skrbeti za preciznost, sicer se polomiš in mo­raš od začetka. Stopnje so grižljajč­kaste, toda za poln nabor zvezdic je veščina nujna. Sploh za dnevne izzive, na štiriindvaj­set ur zamenjane stopnje, ki se avtomatično naložijo s spleta. Vadiš jih lahko po mili volji, toda zaresen poskus imaš samo en.
Ker je tehnologija enostavna, igri zmanjka okoljske privlačnosti. Bliskovito drsenje po helikopterskih elisah, hrbtih dinozavrov in napuščih na nekaj tematskih ozadjih je sicer samo po sebi kul. Bi si pa želel še več razgibanosti videza ter elementov. OlliOlli je fokusiran na trike in drgnjenje ne ravno prelest­nih predelov za perfekcijo, da je kmalu naporen. A če ceniš arkadnost in se omejiš na krajše seanse, je zelo soliden. 

Misije ti zapovedujejo, kaj moraš storiti, vendar imaš določeno merico umetniške svobode. Preciznejši kot si pri doskoku, več točk boš imel. Ni tako lahko.

OlliOlli
založnik: Devolver Digital
objavljeno: Joker 253
avgust 2014


 
sorodni članki