IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Ultratron
Ultratron

Sneti še ni slišal za robotski noir, a se mu pusti prepričati.

Doma imam robotski sesalnik in odkar igram Ultratron, ga sumničavo motrim. Nikdar ne vem, kdaj me bo napadel s tistimi strašljivimi plastičnimi kolesci in groznimi krtačami, jaz pa mu bom prisiljen vrniti s tem, da ga bom prikrajšal za štrom. Prakso imam, saj že nekaj dni nabijam simpatični dvopalični, twin-stick arkadni šuter Ultratron, kjer sem človeček v boju proti zblaznelim robotom.

Črn, moder in vijoličen je Ultratron, pa še mnogi efekti tresejo in meglijo zaslon. V meniju hitro izklopi čimveč tega!

V nizu štiridesetih nivojev je treba v pogledu od zgoraj z neodvisnim premikanjem in streljanjem odstranjevati kovinske vojščake, ki se pojavljajo na različnih koncih z vseh strani omejene, nepremične pravokotne arene. Navdih staroste Robotron 2084 je očiten, ob čemer so si Puppy Games odrezali še lep kos druge žanrske klasike, Mutant Storma. Pinjau zvečine delaš z osnovnim laserjem, ki ga nadgradiš bodisi s pobiranjem začasnih bonusov, bodisi z vlaganjem denarja. Novce je moč pretočiti še v druge elemente, kot so pomočnik, začasen pospešek, bomba, ki očisti zaslon, in dodatna življenja, ki so vedno dražja, več kot jih imaš. Toda cekina ni dovolj za vse, tako da se moraš odločiti, kaj ti bo najbolj koristilo. Kul element, ki za nameček pripomore k privlačnosti vnovičnega igranja za višji rezultat. Točke s svetom in Steamovimi prijatelji primerjaš na spletnih lestvicah.
Osrednja Ultratronova privlačnost je adrenalinska akcija. Počivaš le nekaj sekund na začetku in med valovi, drugače pa te špil rade volje obsipava s sicer ne prehitrimi, a vedno bolj sit­nimi valovi kovinkotov. Teh je dosti vrst, od šibkih gmizavčkov, ki te hočejo pregaziti, prek nakazic, ki krožijo okrog robov arene, do več­jih, počasnejših konzervnikov, ki spuščajo podložnike in rakete. Poleg tega je denar, ki ga puščajo poražen­ci, treba fizično pobrati in v pohlepu se hitro zaletiš.

Če se te kaj dotakne, ne pogineš takoj, ti pa gre po gobe mno­ži­lec točk. To botruje nižjemu rezultatu in sramoti na ulici.

Ne le po svoji krivdi. Vizuelno je temačni, pixelartasti Ul­­tratron resda krasen, saj je videti in slišati, kot bi se dogajal znotraj klišejskega starega računalnika. Vendar zna mešanica črnine, viole in neona slabo vplivati na preglednost, čeprav izključiš učinke, kot je zamegljevanje. Občasno se dejansko ne vidi, ali proti tebi leti nevaren delec ali zgolj grafično krancljanje. Tudi zadnji šef od štirih, ki niso nič posebnega, je prehud skok v težavnosti. Ob tem je cena 10 evrov na Steamu glede na količino vsebine previsoka, saj špil ne nudi niti načina za dva, niti več okvirnih težavnosti kakor denimo Mutant Storm Reloaded, za katerega terjajo pol manj. A če imaš rad take streljanke, imej Ultratron v mislih, kajti v mnogočem je soliden in zelo zabaven.

Ultratron
založnik: Puppygames
objavljeno: Joker 243
oktober 2013

73