IGROVJE
stranka » igrovje » iOS » Angry Birds Star Wars
Angry Birds Star Wars

Rahela

Tematika Vojne zvezd, ki preveva nove Jezne tiče, ni pisana na kožo zgolj ljubiteljem Lucasovih filmov. V katapultiranju novous­po­­sobljene perjadi po klasičnih in vesoljskih nivojih bo namreč instantno užival tudi nečastilec Star Wars, saj ima igra nezgrešljiv masovni privlak, ki je iz blagovne znamke naredil veleuspešnico. Res pa je, da bodo humorne in parodične elemente razumeli le poznavalci.

Sovražnik tokrat strelja nazaj, a škodo naredi le sebi, saj ga lahko prekucneš, da užiga po svojih.

Špil se naslanja na izvirno trilogijo in štarta na Tattoo­inu ter se nadaljuje na Zvezdi smrti in Yodinem planetu, sčasoma pa bodo dospele zastonjske dodatne epizode, recimo snežni Hoth. V zaenkrat osemdesetih levelih ptičji jedi iz padavana napreduje v mojstra, s tem pa pridobiva moči in odpira stopnje s priljubljenima robotoma R2-D2jem in C-3POjem.
Jedro špilanja ostaja enako, saj novih opcij v smislu vplivanja na vrstni red izstrelkov ni. Seveda pa je Rovio predstavil svežo pernato soldatesko, ki se to pot bori proti stormtrooperskim prašičem. Rdeči ptič Skywalker z žarome­čem v letu razseka vse okrog sebe, njegov učitelj Obi-Wan s silo premakne tudi trdne zgradbe, simpatični Chewbacca drobi okolico, medtem ko njegov kolega Han Solo z laserji strelja v bando pra­šič­­jega Lorda Vaderja.
Pisano druženje z uporniki v daljni galaksiji potegne najboljše iz obeh blagovnih znamk. Novitete, denimo svinjski laserji, ki ob prekucu streljajo lastne vrste, so domiselne. Je pa Rovio vključil neprivlačne mikrotransakcije. Kupovati je moč rušilne prelete Tisoč­let­ne­ga sokola, ustreznice orla iz Fejsičeve verzije, vendar ta goljufivi element ni nujen, saj izzivi niso pretežki. Bolj vznejevolji igranje Path of the Jedi, ko po prvi stopnji izveš, da moraš za preostanek doplačati dva dolarja. Tak poslovni model je prejkone odvraten. No, na Androidu je jamranje odveč, kajti špil je zas­tonj, dočim na ifonu stane slab dolar in nekaj več za ipad. Obstaja še izdaja za PC za petaka. 

Vesoljske stopnje upoštevajo orbite, na sliki pa je Hanova ladja, ki pride na pomoč, če je oreh pretrd.

Angry Birds Star Wars
Rovio za iOS, android
objavljeno: Joker 232
november 2012

80