Revija Joker - Atlantida – Imperij sončnega boga (Bojan Ekselenski)

ČLANKI
stranka » članki » črkožer » Atlantida – Imperij sončnega boga (Bojan Ekselenski)
Atlantida – Imperij sončnega boga (Bojan Ekselenski)
...
Flegma

Pisatelj Ekselenski je stvaritelj fantazijskega epa Vitezi in čarovniki, aktiven pa je tudi v društvu ust­var­jalcev špekulativne fikcije Zvezdni prah, v okviru katerega izhaja najdlje delujoči slovenski fanzin Jašubeg en Jered. Pred nami je Atlantida, avtorjev najnovejši projekt. Gre za znanstveno fantastiko, temelječo na znanem mitu o potopljenem kraljestvu. Galaktično cesarstvo pade pod vpliv mogočne svečenice, ki si želi nadzora nad surovino eretz. Ta namreč omogoča medzvezdna potovanja.

Zgodbeni okvir je spodoben, a podajanje pripovedi je osredotočeno na neskončno naštevanje nazivov in imen. Hkrati je besedilo zasičeno z neznanimi religioznimi in tehnološkimi pojmi. Čeprav se vidi, da avtor uživa pri kreiranju svojega sveta, zaradi tega trpi povest. Liki pa so le enodimenzionalni skupek številnih titul. Res je le, da se zgodba kasneje sprosti in da na svoj račun pridejo ljubitelji vesoljskih bitk.
Če te v manku domačih ZF-jev knjiga mika, lahko na spletni strani Atlantida.center za poskus prebereš uvodna poglavja. Roman je na voljo tudi kot e-knjiga, koncem leta pa je predviden izid nadaljevanja.

Atlantida – Imperij sončnega boga (Bojan Ekselenski) objavljeno: Joker 264
julij 2015