Revija Joker - Pravi lederšerifi

ČLANKI
stranka » članki » hotnice » Pravi lederšerifi
Pravi lederšerifi
...
LordFebo

Motorist poleg mopeda in čelade nuca tudi dober kombinezon. Ta varuje kožo, sklepe, hrbtenico in ledvice, z aerodinamično grbo izničuje vrtinčenje zraka za čelado ter celo vsebuje rezervoarček s pijačo. Poleg teh koristnih namenov pa oblačilo skrbi tudi za videz, ki je večini mopedistov zelo pomemben. Že to, da večina modelov privzeto vključuje tehnologijo WHS (Wamp Holding Sys­tem), ki naredi adonisovsko postavo, je nadmočno. Poleg tega mora obleka iti vkup z vozilom in takisto z zna­ča­jem. Največji car si, če razjahaš konjiča, s katerim si skladen od čelade do škornjev. 
Izdelovalcev motorističnih zaščit je precej, a za navdu­šene motocikliste, ki so obenem redni gostje Comic-Cona, je izbira ena sama: UDReplicas. Ta kanadska butična delavnica se je specializirala za kombinezone z licenco prepoznavnih filmskih likov. V sodelovanju s filmski studiji ponujajo dober ducat ustrezno ozaljšanih jopičev, hlač, rokavic in čevljev. Če furaš črnega kawasakija ninjo, se lahko pri njih napraviš v več različic Batmanove suknje. Na belo hondo ST1300 boš najbolje pasal kot vojnozvezdni jurišnik. Kdor pa je kupil futuristični motocikel iz Trona, ki ga je pred časom sestavila predelovalnica Parker Brothers, ne more brez zaresnega Rinzlerjevega pajaca.

Pri dotičnih izdelkih seveda ne gre za cenene skajaste džekete s stripovskimi našitki ali za cosplayerske kostume, ki ne nudijo nikakrš­ne zaščite. Vsi kosi so iz kakovostnega kravjega in bizonjega us­nja ter imajo vse potrebne varnostne certifikate, njihov videz pa je neverjetno avtentičen. Vključeni so vsi detajli, od Šiš­mi­ševih resic na rokavicah, pektoralnih in abdominalnih poudarkov, kevlarja ter zlatega pasu prek stormtrooperjevih belih zaplat do Rinzlerjevih svetlečih črt.
Čelad v ponudbi nimajo. Tista od klons­ke­ga vojš­ča­ka iz Vojne zvezd ni homologirana, zato je treba najti bodisi tako z ustrezno poslikavo, bodisi se oz­reti za približno ujemajočimi se modeli, kakršen je AGV AX-8. Batman je prav tako problematičen. Obstajajo ust­rez­ni maloserijski čoperjevski pisk­ri, a so dovoljeni le v ZDA. Tod je treba biti rokodelski in si na klasično pokrivalo doš­tu­kati uhlje. Še najmanj te­žav je s tronovskim kostumom, kamor paše vsaka mal­­ce bolj vesoljska črna čelada. Najbolj avtentična je svetleči shark evoline 3.

Celotni seti, ki jih izdelajo po meri in v omejenih količinah, koštajo od 900 do 1300 evrov, plus nekaj stotakov za pošt­ne znamke in daco. Ne pretiran st­ro­­šek glede na učinek. Že res, da si tako ob­le­čen maškara, ampak ob ustreznih telesnih proporcih in mopedu, ki ni svetlomodra vespa ali 125-kubična gilera, je ta maš­ka­ra skrajno badass. Če si penzelj s freddyjevskimi mustačami, boš izgledal kot ubežnik iz kultnega lederkluba Pri modri ostrigi. V vsa­­­kem primeru bo noč dolga, ježa svojevrstna in ror odprt.
Udreplicas.com

Pravi lederšerifi objavljeno: Joker 238
maj 2013