Revija Joker - Igre planetarnih duš

ČLANKI
stranka » članki » anali » Igre planetarnih duš
...
Je v čeladi z jantarnim vizirjem tajinstveni obraz Master Chiefa, branika človeštva pred pošastmi iz vesolja? Ali pa tam čeber skriva Sneti, ki mesec po jubileju odstreli nepoznavanje serije Halo?

Prva desetica, povezana s prvooseb­no znan­stvenofantastično streljanko Halo, je iz britanske igralske revije Edge. Njihovi teksti so polni elegantnih izrazov in intelektualne analize, stremijo k odličnosti, magazin pa je zagrizeno neodvisen. (Podobnost z Jokerjem je naključna.) Če dajo oceno 10, je to blizu verodostojni kritiški nagradi. Do začetka tisočletja so je bili deležni samo trije naslovi - Mario 64, Zelda: Ocarina of Time in Gran Turismo. Četrto je prejel Halo, igra prišleka v konzolnem poslu Microsofta. Absolutno nezaslišano - ali vendarle se je pripetilo.
Zgodba pravi, da je Edge opisovalski izvod dobil par tednov pred izidom in znani angleški igričarski žurnalist Ste Curran ga je v prvi seansi igral od desetih zjutraj do štirih popoldne. Nato je vključil računalnik in sodelavcem razposlal mail z naslovom 'Seznam tistega, kar je narobe s Halom.' Vsebina je bila prazna.
Druga desetica je obletniška, kajti Halo je izšel 15. novembra 2001, na taisti dan, ko so začeli prodajati xbox. Torej, anali. (Mimogrede, naslov, ki se izgovori kot 'hejlo', ne kot telefonski pozdrav.)

Prvi Halo je leta 2001 stekel na xboxu in dve leti kasneje na peceju. Podo­ba je danes kajpak ostarela, a bil sem presenečen, ko sem špil brez kanca težav pognal pod Win7 v 1920 x 1080. Folka na liniji je bilo nemalo!

Igre planetarnih duš objavljeno: Joker 221
december 2011