Revija Joker - Prezgodnja izsanjanost

ČLANKI
stranka » članki » anali » Prezgodnja izsanjanost
...
Sega je napovedala, da bo koncem februarja dala na plano Dreamcast Collection s štirimi špili za to svojo ljubljeno, a nesrečno konzolo. Sneti ne zamudi priložnosti, da vanjo usmeri retroreflektorske žarke.

Po osmih letih nedelovanja izvlečem dreamcast iz predala, kjer je mirno spal ves ta čas, lociram kablovje ter joypad .... in pred vklopom medse ter igralnik postavim dva metra krat dva metra pleksi stekla. Ej. Nikoli ne veš. Zadeva je dolgo ležala pri miru, na misel pa mi pride tudi basen o genialcih pri vmes umrlem ljubljanskem podjetju Ita Plus. Kot prvi v Sloveniji so iz Amerike dobili dreamcast, nakar so ga priključili v evropski štrom, ki namesto 110 znaša 220 voltov. Drob mašince se je z vdelanim napajalnikom vred med prasketanjem gladko stopil v elektronsko župico in beseda 'osmojenec' je postala srednje ime vsakega udeleženca tega fiaska.
Meni se ne zgodi nič tako radikalnega. Dreamcast ubogljivo oživi in čeprav je ventilator sumljivo glasen, reč dela. Xbox 360, uči se. Včitam Shenmue in se med ogledom filmskega uvoda, ko žlehtni kungfujc junaku v najboljši tradiciji hongkonških akcijad z dvojno dlanjo v pleksus fenta očeta, preselim v zadnja leta devetdesetih. V dobo, ko je ta bela šatulja odločala o prihodnosti japonske firme Sega, nekdaj vodilne na področju elektronske zabave.

Oblikovalsko dreamcastu ni moč kaj dosti očitati. Okroglo-oglati dizajn zaobjema tako napravo kot plošček, ki si še ni lastil dveh gobic, je pa zadaj imel dvoje analognih petelinov z radodarnim ho­dom. Modra barva logotipa je nakazovala, da gre za evropsko verzijo konzole, oranžno so imeli Američani. Na desni je shranjevalni modul VM, ki se ga vtakne v joypad.

Prezgodnja izsanjanost objavljeno: Joker 211
februar 2011