Revija Joker - 3. šorjuken od Sonca

ČLANKI
stranka » članki » anali » 3. šorjuken od Sonca
...
Nesramno lahko je na PCju priti do ene najboljših pretepačin, Street Fighterja 3: 3rd Strike. In jo igrati tedne, mesece, celo leta. Tik pred Štirico Sneti udejanji šinkju hadoken iz besed, ki vas seznanijo s to tepežkarsko klasiko.

Street Fighter 4 je pred durmi in ljubitelji pretepačin, ki se jim na polici ne sveti PS3 ali xbox 360, so te dni zelo žalostni. Novinka bo po Capcomovih obljubah prišla na računala, vendar z nejasno zamudo, ki je lahko nekaj tednov, lahko pa več mesecev. Toda zato še ne gre iz obupa sam sebi deliti krošejev ali se metati pod Mirno Reynolds (smrt v stiskalnici PRESS). Na pecejih cveti emulatorska scena, ki omogoča zaganjanje mnogih starih mlatilnih klasik. Med njimi je Street Fighter 3: 3rd Strike - naslov, ki kljub starosti skoraj desetih let sodi v vrh zvrsti.

Če igraš na PCju, moraš, preden stisneš start, vstaviti žetone. Kot bi bil pred avtomatom ;). Knofa coin in start ter ostale tipke v emulatorju nastaviš z F5.

Res je, da smo Tretji udarec že opisali. Vendar je bilo to pred krepkimi petimi leti, v Jokerju 136, ko smo pri­občili skupinski pregled na Japonskem izdanih pretepalk za PS2. Zaradi te ozkosti dvomim, da je članek komu ostal v spominu. Še najmanj lastnikom računal, pa tudi konzolašem. 3rd Strike na playstationu 2 namreč ni nikdar ugledal Evrope, saj je v formatu PAL izšel le za dreamcast in za prvi xbox kot del zbirke SF Anniversary Collection. Zdaj ga ni čisto preprosto dobiti, s tem, da inačica za PS2 ne podpira spletnega fajtanja. Ona za xbox 1, ki je združljiva z X360, ga.
A čeprav imajo konzole verzije več dobrot, med drugim trening, je PCjašu najlaže na Romnation.com doboditi rom avtomata, se prijaviti na 2Dfighter.com ali GGPO.net in se po spletu nemudoma zazreti v oči majstrom z vseh koncev ob­le. Oziroma povabiti batin željnega prijatelja pred monitor. Ni ravno legalno, a škode za Capcom ni, saj avtomata pač ne boš šel kupovat, medtem ko so špil že zdavnaj nehali tiskati. Za poravnavo karme in lažjo vest kupiš kaj drugega njihovega, recimo SF4, Resident Evil 5 ali edino resnično kandidatko za igro leta, Flock. Pošteno?
Pošteno.

3. šorjuken od Sonca objavljeno: Joker 187
februar 2009