Revija Joker - HA-DOU-KEN

ČLANKI
stranka » članki » anali » HA-DOU-KEN
...
Ob petnajstletnici začetka razvoja ultimativne čreva-na-plot-metalne serije Street Fighter in izidu združka Hyper SF2 se spodobi, da Sneti-sama dregonpančne čudovite spomine.

Sedim takole lanskega septembra v vagonu tokijske podzemne železnice in se stotnijak na uro peljem od Akihabare proti Šindžukuju. Oči me že pečejo od nenehnega pogledovanja po napetih zadnjic japonskih najstnic (saj ne, draga soproga, saj ne. Le bralce zabavam. Khm.), medtem ko je moja lastna mlahavka- ah, te igrice! - utrujena od blodenja bo Tokyo Game Showu 2003 in podrsavanja po plastičnih sedežih, narejenih za pritlikavce inu pritlikavke. Ven

Prvi Street Fighter (enica) je bil tržno neuspešen in je rabil bolj kot razvijalna podlaga za dvojko.
se buljiti splača ne, zakaj tam je samo mimobežeča puščava luči, betona, trgovin in pripadajočih dekletc, ki se ob najmanjšem znaku, da kaniš kamorkoli vstopiti, globoko klanjanjo ter z nasmeški, zagipsanimi na obražčke, vdano izdavljajo 'Irašaimaseeeeee!' Skratka, nič kaj avanturistično in popotniško se ne počutim v danem trenutku. A nenadoma sem deležen podobe, ob katerem mi skrbi snovne pojavnosti zdrknejo z ramen kot dobro namaziljena gejša. Rit skorajda kurbirsko našopirjene punce v orjaških kremšnitkah, ki se pravkar pornjaško odziblje k izhodu, gor ali dol, nad oknom nasproti big-in-Japana (= sebe) zapazim bombasti čen oglas, ki pravi: 'Hyper Street Fighter 2: The Anniversary Edition naka PlayStation 2! On sale 9. 28. 03'. Ob besedilu se grdo drži Chun Li v bodičastih zapestnicah in s postavo resne zlorabljalke orbitreka, ki si je nikakor ni moč zamišljati, kako izjavlja podložniški irašajmaseeee. Jaz pak ne vidim ničesar drugega kot naslednjo postajo, da bliskovito zamenjam vlak, se zmagoslavno vrnem v Akihabaro in spremenim v suši Japončka, ki mi v pred kratkim obiskani igričarski trgovini zahrbtno ni bil naznanil dejstva, da ima Haipa Suturito Fajta 2 iziti zdaj. Okaa-san mu!


HA-DOU-KEN objavljeno: Joker 128
marec 2004