Revija Joker - Mavrična zapuščina

ČLANKI
stranka » članki » anali » Mavrična zapuščina
...
Ste ob 25-letnici spectruma pognali emulator in se spoprijeli z nostalgičnimi spomini? Retro, Sneti in LordFebo se izgubijo v gibljivih sličicah iz osemdesetih.

Mavrica. Legendarni kalkulator, ki zaseda častno mesto v pomnilniku pravovernih igrarskih metuzalemov (torej onih, ki niso heretično malikovali komodorja). A tudi na lepih spominih se nabere prah in ponosni smo, da so prejšnjemesečni anali ob spectrumovi četrtstoletnici dodobra razpihali nostalgične memoare na računalništvo nekega drugega časa. Ne samo pri vas, dragi čitavci - pri nas takenako! Brskanje za informacijami, obujanje dozdevno pozabljenih izkušenj, prebiranje prastarih Mojih mikrov, pregledovanje izvirnih slikic iz iger in, nenazadnje, po ducat in več letih ponovno rokovanje s tazaresnim ZXom so nam na oči privabili solze čiste sreče. Eden čez drugega smo jeli pripovedovati svoje spomine, ki so kar vreli iz nas. Prvega pač ne pozabiš nikoli ...
Aprilski članek se je bolj kot na osebno izkušnjo osredotočal na poslovno in strojno plat radirke. Tokrat pa se bomo mavrici poklonili skozi oči igričarja. Menimo, da so s tem povezani fakti, četudi patinasti, zanimivo branje tako za nekdanje lastnike kot za tiste, ki ste se takrat še pozibavali v fotrovi mošnji.

Mavrična zapuščina objavljeno: Joker 166
maj 2007


sorodni članki