Revija Joker - 1 MZ 6: Zarod velikanov

ČLANKI
stranka » članki » anali » 1 MZ 6: Zarod velikanov
1 MZ 6: "Zarod velikanov"
...
V začetku je bil ustvarjen Dune 2. Sipina pa je bila pusta in prazna, tema se je razprostirala nad peskom in duh Sperryjev je vel nad vodami. Westwood je rekel: "Bodi gate trgajoča realnočasovna strategija!" In je bila. Sneti ob enajstletnici serije Command & Conquer ter izidu kompilacije The First Decade vidi, da je dobro.

Preden skozi dež, pomešan s snegom, vstopiš v prizidek stare velemestne cerkve, ujete med okoliške kolose iz betona in stekla, ti oko zastane na belem listu A4, naprintanem z najbolj običnim epsonom. Na njem med drugim piše: 'Srede od 21.00 do 22.00: župnijska skupina za pomoč in podporo pri obladovanju zlih nagonov. Prinesite kolačke in povabite še koga!' Soba za tretjimi vrati levo je majhna, toda lično urejena. Zavesam kodrlajsasto oranžne barve, ki polni duha in miri telo, pojejo slavo tako rožnati prti na okoliških mizah, polnih piškotov, kot vijolično oblazinjeni stoli za kakih ducat ljudi. Kontrapunkt so starozavezni citati, strateško razporejeni širom zidov v družbi s podobami svetnikov in Njem na razpelu, ki je imel Moč, a jo je uporabil le za Dobro. Tam so v opomin demonom notranjosti in navdih še zabubljenim paladinom luči.
Prav danes je sreda, ura kopitlja proti pol deseti in soba je na tričetrt naphana. Bil bi to še en običajen večer čitanja bibličnih pasaž, lačnega zretja v sladkarije na mizah in samorefleksije ob izpovedih ljudi, ki jih mučijo taki ali drugačni goni. Vendar je danes med njimi nov, poseben gost. Ko v težkih vojaških gojzarjih in uniformi iz res slabega znanstvenofantastičnega filma korači proti izpovednemu (spovednemu?) podiju, se zdi, kot da se pred njim vse razmika, medtem ko mu sledi vlečka iz mraka ter izgubljenih duš, ki kričijo v ognjeni pozabi. Njegove oči se kot diamanten rudarski stroj zavrtajo v slehernega prisotnega in ko začne pripoved, zveni kot med s primešanim pelinom.
"Pozdravljeni. Sem Kane in ne morem nehati poveljevati & zavzemati."

1 MZ 6: Zarod velikanov objavljeno: Joker 152
marec 2006