Revija Joker - Rokavica mogote (in sramote)

ČLANKI
stranka » članki » anali » Rokavica mogote (in sramote)
...
Če bi jo imel vitez, bi z njo instantno zmagal na turnirju, saj bi vsi ostali oklepniki odložili orožje in v strahu pokleknili. Če bi si jo nadel boksar, bi se tekmec kar sam nokavtiral, saj bi vedel, da itak nima šans. In če bi si jo pozimi nataknili, ko bi šli kidat, bi štihali samo še v led, saj bi krajina od njene silne skuliranosti zmrznila. To je plastični gauntlet power glove, ki Snetiju napiše ves članek. Boljšega, kot bi ga on!

Ne spomnim se natanko vsebine filma The Wizard s konca osemdesetih. Toda en prizor iz te mladinske akcijske drame, kjer se na pot čez Ameriko odpravita pameten in rainmanovsko omejen brat ter pristaneta na tekmovanju v videoigrah, mi je ostal v mislih. Ne le meni, tudi številnim drugim norcem na špile, ki so odraščali v dobi natupiranih frizur in oprijetih pajkic. Bilo je to srečanje med junakoma Coreyjem in Jimmyjem ter šminkerjem Lucasom. Ta ima lepe poteze, bele zobke, šatuljo džaznih špilov za NES in samosvoj igralni pripomoček - power glove. Kujon svoje frajerstvo demonstrira tako, da s sukanjem navideznega vo­lana izvrstno odigra partijo dirkačine Rad Racer. Brez kablov. Brez križca in gumbov. Na daljavo. Znanstvena. Fantastika.
Čeljusti so padle. Egi so usahnili. Planet sta zapustila rak in lakota ter rodila se je se legenda. Legenda o artefaktu, s katerim ins­tantno zamojstruješ sleherno videoigro in si pri tem videti car. Špil, ki z njim ni združljiv, je ščiš. Človek, ki z njim ni združljiv, je kmet. To je power glove, prva in najbolj strupena rokavica mogote.

Rokavica mogote (in sramote) objavljeno: Joker 262
maj 2015