Revija Joker - Finish him!

ČLANKI
stranka » članki » anali » Finish him!
...
Mortal Kombat sicer ne praznuje jubileja, je pa trenutno aktualna njegova inačica z oznako X. Ta znova dostavlja digitaliziran razčefuk epskih proporcev, kjer kri gejzirsko šprica, v rentgenskem pogledu se lomijo kosti in hrbtenice izmučena telesa zapuščajo z lobanjami vred. Sneti vpogleda preteklost franšize, ki je že spočetka ciljala na vsakdanje igralce, v glavni tok je prodrla s krvavostjo in botrovala uvedbi starostnih oznak na igrah.

Mortal Kombat je najbolj priljubljena pretepaška igra v Sloveniji. Pri Jokerju sicer nismo nikdar skrivali velike naklonjenosti do njenega večnega konkurenta, serije Street Fighter. Ta je bila zaslužna za prodor zvrsti na svetov­ni oder, utemeljila je kombinacijo (niz udarcev, ki ga po prvem dotiku nasprotnik ne more več prekiniti) in dala kultne like, kot je Ryu. A živelj pod Alpami ni nikdar množično maral zanj in njegovo risankasto nedolžno japonsko žlahto. Kot potomci klenih kmetov smo pot­rebovali nekaj bolj vizualno realističnega, krvoločnega, surovega in brezkompromisnega. Nekaj, kar je povrhu moč učinkovito igrati brez dolgega učenja. Vse to smo našli v Mortal Kombatih.

Mortal Kombat X je najnovejši del serije, ki je na police za PC, PS4 in xbox one prispel dan pred izidom Jokerja. Osrednje lastnosti špila so interakcija z ozadji, več borilnih slogov za posamične like in res nagravžne usmrtitve.

Finish him! objavljeno: Joker 261
april 2015