Revija Joker - Drugo življenje

ČLANKI
stranka » članki » anali » Drugo življenje
...
Playstation vita je 22. februarja upihnila dve svečki. Žur ni bil bombastičen, saj ta ročna konzola Sonyju ni kura, ki bi nosila zlata jajca. Hkrati pa ni polom, kot ji nekateri očitajo. Sneti in Raveer si ogledata vitine odlike in pomanjkljivosti ter predočita obete, zlasti v navezi s playstationom 4.

Vita ni prodajna uspešnica - doslej so je po svetu prodali okrog 6 milijonov, od tega 2,3 na Japonskem. (Konkurenčni 3DS je že dosegel 43 milijonov.) Prav tako nanjo ni prišlo toliko epskih, velikih iger, kot bi jih njen zmogljivi drob lahko prebavil. Ključni zahodni založniki, kot so EA, Ubisoft in Activision, so nad njo pretežno obupali, kar se tiče prvorazrednih naslovov. Ne nadejaj se, da boš na njej igral naslednji Call of Duty, Battlefield ali Assassin's Creed. Ne bo ga.
Vendar po dveh letih na viti domuje solidna količina dobrih, zanimivih špilov, med njimi kar nekaj takih, ki jih drugod ni. Zlasti pa je Sony udejanjil smiselno povezavo med njo in playstationom 4 - remote play. Odslej je mogoče vse igre za PS4 igrati na viti, najraje v okolju domače mre­že, a tudi prek interneta. To pa je lastnost, ki zna zanimati marsikoga, ki vite drugače ne bi niti povo­hal.

Drugo življenje objavljeno: Joker 248
marec 2014