Revija Joker - Krvava zgodovina krvosesa

ČLANKI
stranka » članki » anali » Krvava zgodovina krvosesa
...
Deset let mineva, odkar je izšla zaenkrat zadnja igra iz kultne vampirske serije akcijskih avantur Legacy of Kain. Ob razkritju, da je v razvoju večigralska inačica, Quattro pogleda v ozadje in odkrije podobno krvavo zgodbo.

Težko boste našli bolj zajebanega, slaboritnega krvosesa, kot je Kain. Prihaja iz izmiš­ljene dežele Nosgoth, kjer vampirji in ljudje od nekdaj živeli skupaj v krhkem premirju. Nakar je prišlo do nacionalističnih izpadov in vojne, v kateri so ljudje zmagali. Vitezi serafani, glavno človeško orožje v boju proti vam­pir­jem, so takrat postavili Stebre Nosgotha, devet veličastnih magičnih monolitov.
Vsak je imel svojega človeškega varuha in dokler so delovali v dobrobit Nosgotha, sta v deželi vladala dokajšna mir in blaginja. Nakar je nekdo umoril varuhinjo stebra ravnovesja in spridil preostalo osmerico. Po pokrajini se je pričel širiti kaos, katerega žrtev je bil tudi mlad plemič Kain, ki so ga umorili cestni banditi. Pa ga oživi nekromant Mortanius in mu ponudi novo, vampirsko življenje. Bi lahko bitje noči vrnilo ravnovesje v Nosgoth?

Krvava zgodovina krvosesa objavljeno: Joker 241
avgust 2013