Revija Joker - Larry: pikslasti fukfehtar

ČLANKI
stranka » članki » anali » Larry: pikslasti fukfehtar
...
Pred petindvajsetimi leti je Larry zamenjal viski za TV-daljinec, izgubil nedolznost, poflodral napihljivo lutko in vmes dvain-sedemdesetkrat umrl krute smrti. LordFebo vam pove zgodbo iz prve roke, saj mu je pomagal izbrati barvo in profil kondoma.

Ko je bilo igranje na računalniku še mlado, je na obronku Yosemitskega narodnega parka v Kaliforniji uspevala prav posebna obrt: programiranje grafičnih pustolovščin. Navdušenci, ki so se leta 1980 v kraju Oakhurst zbrali pod znamko Sierra On-Line, sicer niso izumili žanra, so pa s količino izdaj poskrbeli za njegov razmah. Iz delavnice, ki je sčasoma postala največja tovarna avantur, je izšlo mnogo legendarnih serij in likov. Njihova izdelava spočetka ni bila zahtevna in zvečine so bili naslovi delo dveh ali treh ljudi. Računalniki niso obilovali, toda ponudba softvera je bila pičla in zvrst kot nalašč za vse uporabnike. Zato so se štorijalne miselnice dobro prodajale in pri Sierri je lahko lasten projekt spočel vsakdo z nekaj pripovedovalne žilice. Med ostalimi je prišel na svoj račun tudi debelušni bradač Al Lowe, ki je ustvaril enega najbolj prepoznavnih likov davnih dni, polsposobnega pofuklja Larryja.

Larryjeve fuk prigode so naprodaj na GoG.com. Kompilacija prvih petih s prebarvanim originalom vred stane desetaka dolarjev, sedmica, ki je pravzaprav najbolj vredna igranja, pa stane šest zelenih. Poskenirani priročniki in celo hint booki so vključeni. Stara poglavja je možno sneti tudi zastonj z Abandonie.

Larry: pikslasti fukfehtar objavljeno: Joker 239
junij 2013