Revija Joker

ČLANKI
stranka » članki » anali
Uredi seznam
Adijo, očesnež (J291)
Sneti bi rad rekel, da se z ukinitvijo proizvodnje xboxovega kinecta končuje neka doba. Ampak era mahanja v prazno in ukazovanja s kavča se ni nikdar zares začela.
 
Galaga: vesoljski zavojevalci deluks (J289)
Ob novici, da se pripravlja TV-serija po ancientnem šuterju Galaga, Sneti še bolj naguba že tako zgužvano čelo. Nato odpraši uveli joystick in gre mednje, ki prihajajo. Stalno.
 
Vrhova tajn (J286)
»Se vidiva čez petindvajset let,« je umorjena mladenka sporočila ob izteku kultne serije Twin Peaks. In obljuba je pretežno držala! Besni Dante se s skodelico kave zlekne na kavč, pripravljen na nove dele nizike, ki se konec maja vrača na zaslone.
 
Eksplozije skozi čas (J285)
Častitljivih trikrat deset in še tri leta šteje serija Bomberman, ki se venomer trudi mutirati in se redefinirati, a se zmerom znova vrača k popolnosti osnovne oblike. Tiste, v kateri Sneti tekmeca s spretno nastavljeno bombo zapre v nišo in se mu roga, ko med živčnim trzanjem sprejema neogibno pogibel.
 
Časoplovni lunavlakec (J284)
Ob novi simulaciji lunaparka Aggressor zdrvi po drči od Theme Parka do današnjih dni.
 
Akira Kurosawa, poslednji filmski cesar (J283)
Ime Akira Kurosawa je doseglo srca tako zavzetih cineastov, kakršen je Besni Dante, kot ušesa marsikaterega gledalca, ki v sedmi umetnosti ni domač. Mojster je številnim sopomenka za samurajski film; morda celo za japonski film nasploh. Tega je prvi med sonarodnjaki pripeljal na svetovna vrata in zavzel položaj režijskega velikaša.
 
Če si želim, lahko letim (J281)
Veliki in mali Sneti si ob dvajseti obletnici družno ogledata film Space Jam, v katerem se je najslovitejši ko­šar­kar Michael Jordan spajdašil s posadko iz risank Looney Tunes. Prvi je cinično analitičen, drugi nostalgično očaran.
 
Cevi preplet (J280)
Vodoinštalaterstva v igrah ne zastopa le kjotski brkač, marveč tok na ta ventil speljuje še ena legenda, Pipe Mania. Sneti se vrne med njene cevi, katerih špricljaje občutimo še danes.
 
Posezi po zvezdah (J279)
Aggressor se s peresom na nadsvetlobni pogon skozi vsemir odpravi do strateških iger, ki nam v varstvo zaupajo pangalaktične civilizacije.
 
Točaj (J278)
Ob opisu kuharskega Overcookeda se Sneti ozre k enemu njegovih starodavnih zgledov, dobrovoljni strežajščini piva Tapper.
 
Učitli raus (J277)
Stoji učilna zidana, niti najmanj židana. V njej učitelj je kot šef, duše krade, daje v sef. Dečki strášno ga črtíjo, deklice ponoč' ne spijo. Mladež, nič ne boj se več. Sneti prasca dene v peč!
 
Žepne žverce (J277)
"Pikachu in Balbasaur, Marowak in Finneon, Blastoise in Charizard, pokemoni so to!" Navedeno zapoj z melodijo od 'Zvončki in trobentice'. Nato pri­misli kronista Snetija z repom in kožuhom, ki ti predoči članek o risankastih zverinicah z Japonske. Tistih, ki se še zdaleč niso rodile z aktualnim appom.
 
Ubikvitetni Ubi (J276)
Tretji največji neodvisni založnik zabavnega programja na svetu. Tri milijarde evrov letnega prometa. Trideset studiev v devetnajstih državah. Trije legendarni liki – Altair, Rayman in Sam Fisher. Deset tisoč zaposlenih. Lastna filmska družba. Francosko poreklo. Vse to je Ubisoft, o katerem Sneti spregovori ob tridesetletnici ustanovitve. Parbleu!
 
Vzpon na molčeči grič (J275)
Mineva osemnajsto leto od Silent Hilla, ki je v preživetvene srhljivke vpeljal psihološko grozo. Gerald napiše ljubezensko pismo seriji, ki je pred časom pogledala iz megle in se spet potopila vanjo.
 
Quantic Dreams (J273)
LordFebo obožuje interaktivne povesti in francoska ekipa Racionalnih sanj je žanr izmojstrovala do popolnosti.
 
Graščina bizarnosti (J273)
Aggressor se spomni pračasov pustolovljenja, ki se je pričelo z nepozabno igro.
 
Superspektrumi (J273)
ZX spectrum z 48 kilobajti pomnilnika je legenda, dragocenejša od slonove kosti. Toda mavrična družina se ni končala s tem znamenitim hišnim mlinčkom, temveč so jo posodobili z nadgrajenimi, Slovencem pretežno neznanimi modeli. Sneti pove o spectrumu 128 K in njegovih naslednikih, s katerimi se je končala doba osembitnikov.
 
Odbijačine (J272)
Letos večdesetletnico praznujejo kar tri znane predstavnice odbijanja kroglice v zidake - Breakout, Arkanoid in DX-Ball. Zato se Sneti priložnostno vrne v môro arhitektov, kjer opečne konstrukcije neprestano razpadajo pod žogastimi trki.
 
Knjižne kletke za spomine (J271)
Za podoživljanje magične dobe osembitnih mlinčkov nekateri otresajo prah z davno pospravljenih naprav, drugi kurblajo emulatorje in brskajo po YouTubu, tretji pa listajo po knjigah, ki pojejo čast dnevom pod rušo. Sneti dobi v roke tri tovrstne buklice, ob katerih je spet najstnik.
 
Smrt ima svojo ceno (J270)
"Kjer je bilo življenje brez vrednosti, je imela smrt včasih svojo ceno. Zato so se pojavili lovci na glave." In potem, ko je ameriški Divji zahod drago prodal kožo, so prišli špageti vesterni. Znanilci neke nove ideolo­gije, ki jo povzema ta citat iz uvoda For a Few Dollars More. Besni Dante se loti pregleda še zme­rom aktualnega žanra, medtem ko se na obzorju v sedlih dviga The Hateful Eight.
 
išči:

(Palčki iščejo le štiri- ali veččrkovne zasnove.)

rubrika:

TEKOČA ŠTEVILKA

november 2017
Oznanila: BlizzCon, zgodbi iz kock, Tamagočiji ..., vedež: sevanje, Made in China, anali: kinect, igrovje: Gran Turismo Sports, Super Mario Odyssey, South Park: Fractured But Whole, Call of Duty WW2, Ys VIII, Guardians of the Galaxy, Rock of Ages 2 ..., testisi: nokia 8 in iphone X, slikosuk: Thor, Star Trek Discovery, aktualne nizike ..., črkožer: prepovedane knjige ...

Rubrike člankov