Revija Joker - Kraljevski hlad spod Alp

ČLANKI
stranka » članki » človeki » Kraljevski hlad spod Alp
Kraljevski hlad spod Alp
...
Aggressor predstavi eno najbolj markantnih slovenskih računalniških podjetij, izdelovalca prestižnih vodnih hlajenj EKWB iz Komende.

Ako zaokrožiš po skupnosti maherjev, ki si naspidirane procesorje in grafične kartice hladijo z lastnoročno sestavljenimi teko­čins­kimi hladilniki, koj naletiš na omembo firme EKWB. Ta ima med znalci področja nadvse čislan status - sploh ne bi pretiravali, če bi dejali, da je po renomeju na prvem mestu. Med znanimi znamkami, kot so Koolance, Swiftech in XSPC, ki so ameriške in britanska, EKWB izstopa, ker prihaja iz majhne srednje­ev­ropske države, kjer letajo zmaji in se imenuje Slovaš ... eee, Slovenija.

Združba uporabnikov vode v PCjih je nišna, še bolj pa tistih, ki tak sistem sestavijo sami. Da se je slovenski firmi uspelo prebiti v razred izdelkov najvišje kvalitete, kaže na razumevanje pod­roč­ja in kreativno žilico. Toda štorija o njej ne vsebu­je zgolj spiska smelih poslovnih odločitev, ampak nameč­koma razkriva idealistične začetke, slične romantični podobi garažnih štartov raču­nal­niš­kih velikanov. V mnogo­čem je namreč zrasla iz ne­utrud­ne­ga zanesenjaštva njenega ustanovitelja, Jeseničana Edvarda Königa. Kratica pač pomeni Edvard König Water Blocks.

Kraljevski hlad spod Alp objavljeno: Joker 268
november 2015