Revija Joker - Zbogom in hvala za ves sir

ČLANKI
stranka » članki » človeki » Zbogom in hvala za ves sir
...
Prejšnji mesec je pri rosnih 43 letih preminil naš plodoviti sodelavec Aleksander 'Quattro' Hropot. Za sabo je pustil ducate opisov iger, izčrp­ne vedeže, odlične štorije, mn3njalniške spomine, Dukovo impersonacijo, wamp holding system in mnogo koz. Za njim žalujejo slednje, JCT in Sneti.

Aleksander Hropot je bil zame najprej glas. Bilo je leta 1994 ali ’95, ne vem več natanko, se pa dobro spomnim kraja - naše bivše pisarne v Delovi stolpnici. Sedim takole in berem, kar zazvoni telefon in na drugi strani nekdo terja Sergeja Hvalo. Bil je to omenjeni pisec konkurenčnega gamerskega lista Megazin, ki me začne nadirati, da jaz za Joker gotovo nisem testiral konzole sega 32X (to je bil naglo proslul dodatek za mega drive), ampak sem vse skupaj prepisal. Seveda mu nisem ostal dolžan in sem ga nazijal nazaj, češ, da sem zadevo še kako špilal in če mu kaj ni prav, lahko pride na osebni obračun. Izziv sem zabelil z nekaj krepkimi rudarskimi. No, res je prišel, le da ne na clash of the titans, kjer bi se zaradi najine korpulentnosti podrl nebotičnik. Po propadu Megazina se je Aleksander pridružil naši ekipi, ki je nudila več jošk in zdravilne zeli. Tako je tisti glas s telefona postal stas, ki je kmetoval, gojil koze in masovno brisal hamburgerje z obličja zemlje.

Oktobra 1995 smo objavili njegov prvi opis in odtihmal je bil Quattro, kakor se je poimenoval zaradi svojega tedanjega vagna - katrce, stalen del Joker Cream Teama. Skozi leta je prispeval več sto opisov raznoraznih špilov, najpogosteje avantur, frpjev, Civilizacij in Farming Simulatorjev. Pri tem je v oblaku neznanih substanc podelil najvišjo oceno v zgodovini Jokerja. To je bila kultna 104 za adiktivno akcijsko miselnico Endorfun. Raje od naš­te­tega je imel Quattro le še malo dansko žverco Huga, ki mu je ljubezen izpovedoval s posebej zajedljivimi opisi in vanje vpletal sarkastične akrostihe. Med epske podvige pa nedvomno sodi tisti, da je obrnil Diabla v dveh večerih in še mu je ostalo časa, da je šel skidat živini v štalo.
Vendarle zapuščina gorostasnega Quattra sega precej onkraj rivjujev. Ena njegova plat je bila pojavna, za kar je bil s košarkaško višino in sod­č­kasto oblostjo jako primeren. Nekoč smo ga denimo našemili v Duka Nukema in ga v družbi s polnagico objavili na koledarju. S kmečko postavnostjo je navdušil tako bralce kot 3D Realme, od katerih smo na tekmovanju za najboljšega posnemovalca za nagrado prejeli kup neuporabnosti. Nadalje je bil Quattro prvi član Joker Cream Teama na naslovnici našega časopisa. Na tekmovanjih je vdano prenašal kot cent težke 22-inčne katodne monitorje, povsod oglaševal edinstveno Jokerjevo majico s sloganom 'Nosijo jo lahko tudi lepi' in po vsej Sloveniji prodajal kozji sir (sladokuscem) ter sirotko (bilderjem) s svoje savinjske kmetije. Le v znameniti wamp holding system ga nismo nikdar uspeli stlačiti. Nismo imeli modela XXXXL.
Čeprav je bil Quattro plodovit tudi izven Jokerja, saj je postal doktor veterinarske medicine in sodeloval pri proznih mnogobojih, je imel daleč najdaljši staž ravno pri farbovitem magazinu, za katerega je spisal številne zanimive vsebine. Laktur ga je sicer hotel nemalokrat zadaviti vlsed stalneha zapitkovanja, urednik pa zaradi redne nerednosti, toda vseeno je gorostas poskrbel za niz memorabilnih sestavkov. Naj bodo to štorije, med katerimi mnogi pomnite najmanj Mladega Supermana in Avtoštoparko ... stara rubrika Igle v kopici, kjer je po spletu iskal domnevno nenajdljive reči, in novejša Uma turban, ki jo je vodil več let ... članki o njemu tako ljubem internetu, za katerega je bil velik strokovnjak ... ali vedeži. On je bil tisti, ki nam je vsem razsvetlil obzorja z izobraževalnimi zapisi o Zvezdnih stezah, penis enlargerjih, Jezusu Kristusu, dreku, supergah, čokoladi in pivu.
Upam, da ima slednjega v večnih loviščih, kamor se je marca preselil zaradi odpovedi srca, neomejene količine. Ter da se mu bo uresničila želja z njegovega bloga Izpovedi in temne vizije, da se bo reinkarniral kot kombajn. Stanu primerna želja, ni kaj. Se vidimo na njivi, Q.

Zbogom in hvala za ves sir objavljeno: Joker 261
april 2015