Revija Joker - QuakeCon 2012

ČLANKI
stranka » članki » oznanila » QuakeCon 2012
QuakeCon 2012
...
Aggressor

Hotel Hilton Anatole v teksaškem Dallasu je bil med 2. in 5. avgustom zopet prizorišče festivala v žlampanju ameriških energijskih pijač Quakecon – letos je bil glavni sponzor tozadevni proizvajalec Bawls. Šalo na stran, prireditev studia Id, ki je malce slavitev njihovih naslovov, še bolj pa veliko zanesenjaško srečanje igralcev, je znova uspela. Še bolj, kot so si organizatorji bržda želeli, saj so ljudje v dolgih kolonah ostajali pred vrati dvoran. Posebej zajetna je bila udeležba na prostoru BYOC (bring your own computer – LAN-party, kamor pritrogaš svojo mašino), saj se je tja stlačilo več kot 2700 nažigačev. To pomeni ogromno švica, a so luči tam ponavadi ugasnjene, zato ni pene, ker nihče ne vidi, kdo smrdi.

Carmackov govor je bil to pot dolg tri ure in pol in je poslušalce spet uročil. Bi bil daljši, pa je bil možakar prehlajen. Prvič se je usedel po uri in pol.

Vsebinsko gledano s(m)o na letošnjem QuakeConu pričakovali prvi prikaz Dooma 4, za katerega že od maja 2008 vemo, da ga Id paca. Toda spet smo ostali poklapanih ušes. Možje pravijo, da so se od Raga naučili, da ni dobro prehitro kazati vsebine, ker ljudem do izida že zmanjka sline. Zato bomo demonskega novinca videli šele, ko bo blizu trgovin. Povedali so še, da so zaprli svoj oddelek za mobilniško igrovje in vse tamkajšnje ljudi preusmerili na prihajajoči Doom. Ko pa bo 16. oktobra izšla prenovljena trojka, zvana BFG Edition, bo na njem delal čisto ves studio. Spo­m­nimo: Doom 3 BFG Edition bo pomladitev za PC, xbox 360 in PS3, kjer bomo imeli baterijsko svetilko končno našvasano na čelado! Pa še kako dobroto bo imel, med drugim stereoskopijo in dodatno igralno vsebino.

Za Doom 3 BFG Edition so pokazali čisto novih osem levelov, ki bodo združeni v kampanjo The Lost Mission. Očitno bodo notri neki monstrumi.

Namesto doomovskega smo dobili prijetno presenečenje druge vrste, ko sta Apogee in studio Interceptor za Steam naznanila rimejk legendarne streljanke Rise of the Triad. Mladež ob tem zmiguje z rameni, stari mački pa so ob spominu na ure, ko je na šolskih računalnikih namesto Worda tekel RotT v multiplayerju, potočili solze. Vzpon triad je izšel konec leta 1994 in je bil ena najuspešnejših, predvsem pa najzanimivejših inačic Dooma (Anali, sedem strani! -Sneti). Bil je prva streljanka z dvoročnim vihtenjem pištol in prefriganimi sovragi, ki se se znali napraviti mrtve in te pihniti v hrbet. Najbolj pa si si jo zapomnil po ubrisanih orožjih, kot je bila bazuka, ki je streljala roje raket ali zidove plamenov. Interceptor se bo originala držal dokaj tesno, zato bomo dobili dumačino stare šole z veliko skakanja, skrivnostmi ter krikom “LUDICROUS GIBS!”, ko bo zadosti nesrečnikov na zaslonu eksplodiralo v dež letečih črevc. Lajkamo.

Kot je bilo napovedano, so oculus rift postavili na Kickstarter. Do zaključka naše redakcije so želeno vsoto 250.000 dolarjev presegli za šestkrat.


Bethesda je rolala Dishonored, toda največja kolona se je nabrala za štantom, kjer je Idjev tehnološki guru John Carmack osebno kazal projekt navideznoresničnostnih očal oculus rift, pri katerega razvoju pomaga (predstavitev v prejšnji številki). Rulja je bila podobno navdušena kot novinarji na E3ju. Stric John je navrgel, da so v napravo vgradili kos tehnologije iz raket njegovega podjetja Armadillo Aerospace! Obenem je bil vesel, ker mu zaradi poraznega štarta Raga na PCju prisotni menda niso preveč težili. Pri Doomu 4 da neumnosti ne bodo ponavljali.

Novi Rise of the Triad gradijo na Unreal Enginu 3 in naj bi bil sposoben izjemno črevesnega prikaza ... razčrevesenja. Da, na sliki je v roki excalibat!

QuakeCon 2012 objavljeno: Joker 229
avgust 2012