Revija Joker - IDF 2009

ČLANKI
stranka » članki » oznanila » IDF 2009
IDF 2009
...
Zadnji izdihljaji poletja so poleg odpadlega listja prinesli obujene turnirje v Puzzle Fighterju at Luni's - pa tudi drugi letošnji IDF. Intel je prinesel pomlajene nehaleme, njih prenosniške različice in larrabee, dočim je med partnerji vršalo o USB 3.0.

San Francisco je v prestižnem centru Moscone West vnovič gostil ameriški odvrtek Intelovega sejemskega srečanja IDF. Med 22. in 24. septembrom se je v bleš­če­čih halah, ki jih vseprisotni recesiji oči­gledno ni uspelo nagristi, zvrstil širok sprevod Intelovih nadmožgankotov, ki so razvijalce, poslovne partnerje in novinarje podučili o velikanovem napredku.
Poleg še toplega silicija je letos največ prahu dvignila odsotnost Pata Gelsingerja. Bivši Intelov podpredsednik je namreč le par tednov prej nenapovedano odsto­pil in prešel h korporaciji EMC. Po debelih tridesetih le­tih dela, sodelovanju pri razvoju več pomembnih či­pov in kiklopskem trudu okoli IDFa (ta je Gelsingerjev možganski otrok), je njegova odsotnost še kako bodla v oči. Vlogo glavnega govornika je bil tako primoran prevzeti Sean Maloney, navedoma prvi kandidat za nasledstvo Otellinijevega prestola. A Patovega zadržanega šarma ni mogel povsem nadomestiti.

Možakar razkazuje strojček s tehnologijo light peak. Gre za nov način povezovanja naprav, ki za prenos podatkov namesto bakrenih sledi uporablja optična vlakna. Zadeva je žal še daleč od komercialne rabe.

IDF 2009 objavljeno: Joker 195
oktober 2009

poglavja članka:

Uvod

Moore živi!

Kje si, larrabee?