Revija Joker - Le gon po igri

ČLANKI
stranka » članki » oznanila » Le gon po igri
...
Uspeh franšize Lego Star Wars je ustvarjalce spodbodel k nadaljnjim podvigom, zato bomo letos prejeli kar dve legas­tič­ni igri. Sneti ses­tavi kocke iz črk v zapis.

Igra, v kateri so liki, svet in dialogi iz znanega filma narejeni iz lego kock, se na prvi osluh sliši kot nora ideja, ki jo je v prostem času domislila Ljerka Bizilj. A Lego Star Wars 1 in 2 se nista sukali na butastem vrtiljaku ničevosti, temveč sta naredili dar-mar kot živčni jedijki s srbečico. Ne toliko kritiš­ke­ga, saj smo špiloma očitali marsikaj, čeprav nič pretirano resnega; opisa najdete v Jokerjih 142 in 158, oceni sta 73 in 71. Zato pa se je vanju zaljubilo ob­činst­­vo, saj je pokupilo dvanajst milijonov izvodov. Jas­no, nabavki e-verzije nečesa, kar je bilo na voljo v obliki fizičnih lego kock in je vsebovalo Lucasove ju­nake, se je bilo težko upreti. Vendar ni šlo za marketinš­ko nategovanje, saj je britanska skupina Traveller's Tales tretjeosebni sekljaško-skakalni avanturici udejanjila v pisani grafiki, jima vdihnila parodičen humor in ju obogatila z bonbon­č­ki. Predvsem je imel vsak lik se­bi last­ne spo­sob­nosti, kar je pri­š­­­lo do i­z­ra­za pri so­de­­lo­va­nju - osebici sta mogli na­pre­dovati samo tako, da sta jih iz­k­o­ris­tili. Oce­njevalci smo sicer zabavljali nad enostavnim borilnim siste­mom, ki je vodil v ponavljajočo se akcijo. Vendar dr­ži, da je šlo pri izdelku, ki je namenjen ma­sov­nemu trgu in vsem sortam ljudi, to do ne­ke mere pričakovati.
No, Lego Star Wars 3 začuda ne bo, vsaj zaenkrat ne. Namesto tega začetkom junija na PC, xbox 360, PS3, wii, PS2, DS in PSP pride Lego Indiana Jones: The Original Adventures, septembra pa mu bo za taiste sisteme sledil Lego Batman: The Videogame.

Štirje kompleti Indyjevih lego kock so v tujini že na voljo, od novega jih bo ravno toliko maja. Pri nas jih bodo vse uradno začeli tržiti taistega meseca, ampak zna biti, da so že na voljo skozi kak neodvisen kanal (Mueller, recimo).

Le gon po igri objavljeno: Joker 177
april 2008