Revija Joker - Zgodbi iz kock

ČLANKI
stranka » članki » oznanila » Zgodbi iz kock
...
Z legicami LordFebo zgradi neskončno reči, prav tako pa lahko o njih piše brez prestanka. Tokrat poleg Dancev vključi še Kitajčke, ki burkajo iskreno skupnost.

Igrača za vsakogar. Neomejene možnosti. Otip­ljiva hotnost. Značilen zvok. Vse to so lego kocke, k čemur bi cinik dodal še polomljene nohte in boleče podplate. Osnova je enaka že več kot pol stoletja, toda domišljija kombiniranja elementov nima meja, niti ne jenja njihova privlačnost. Vedra plastičnih elementov zato ostanejo pri hiši, tudi ko otročad odraste. Kot vlakci in joški, oboji menda v prvi vrsti namenjeni otrokom, so legice prav tako igralna draž za fotra. Geekanje, naj bo stripovstvo, gejming ali igračarstvo, itak z vsakim rodom pridobiva na starosti. Pri Legu se temu fenomenu reče AFOL – adult fan of Lego. Za člana gibanja se ima lahko vsak navdušenec nad dansko blagovno znamko, ki ima tri križe na grbi, čistokrvni pa so tisti, ki se s kockami vseskozi ustvarjalno ukvarjajo. Oziroma, kot se temu strokovnjaško reče, so master builderji. Slovenska skupnost takih majstrov živi na strani Kocke.si in med drugim organizira pozdrava vreden dogodek Kockefest.

Will Ferrell v Lego Movieju je AFOL in tista klet je tipičen prostor legovskega geeka. Vseeno pa njegova politika, da se tematik ne sme mešati in da je mo­delčke najbolje superlepiti, ne gre vkup z bist­vom kock. Kar mu pokažeta sin in Emmet.

Zgodbi iz kock objavljeno: Joker 291
oktober 2017


sorodni članki