Revija Joker - Google še bolj povsod

ČLANKI
stranka » članki » oznanila » Google še bolj povsod
Google še bolj povsod
...
Frančiškov kongresni center Moscone je največji tak prostor v Silicijevi dolini, zato se tam odvije prenekateri dogodek naše branže. Z zasedanja najbolj žlahtne blagovne znamke na svetu poroča LordFebo.

Googlova konferenca I/O vsak konec junija v San Francisco privabi nekaj tisoč developerjev za mobilne platforme. Ve­či­no­ma se pogovarjajo o SDKjih, APIjih in drugih kunštnih programerskih kraticah, dočim je otvoritveni nagovor namenjen tudi šir­ši javnosti. Tam govorci na priljuden način povedo, kako se zoperstavljajo Applu, mešajo štrene Microsoftu in inovirajo povsem nove uporabniške storitve.
Poudarek je kajpakda na mobilnem operacijskem sis­temu, zato so tradicionalno pričeli z nizom številk, ki kažejo Androidovo uspešnost. Recimo '62-odstotni delež tablic' in 'milijarda aktivnih uporabnikov'. Govorec je pri tem takoj navrgel, da podjetje zanima preostalih šest milijard Zemljanov, zlasti prebivalci razvijajočih se dežel. Zanje so spočeli projekt android one, soliden dotikabilni smartphone za sto dolarjev. Več o cenenkotu niso povedali, kamoli ga pokazali.

Bojda se je v zadnjem četrtletju 2013 prodalo 315 milijonov pametnih telefonov, od tega 80 % androidnih. Skupaj ima Google kar milijardo aktivnih uporabnikov, ki pošlje dve milijardi sporočil dnev­no in se 93-milijonkrat sebka. Kako to Google ve? Ne samo, da ve, marveč tudi prebere, pregleda in arhivira!

Google še bolj povsod objavljeno: Joker 252
julij 2014