Revija Joker - HPjev skok v prihodnost

ČLANKI
stranka » članki » oznanila » HPjev skok v prihodnost
HPjev skok v prihodnost
...
Hewlett-Packard je oznanil The Machine – računalniško arhitekturo, s katero bojda nič več ne bo tako, kot je bilo. Aggressor pod gladino marketinških rekov uzre dve tehnologiji, ki utegneta v resnici krojiti prihodnost: memristorje in silicijevo fotoniko.

Osrednja tiskovka HPjeve poslovne konference Discover, ki se je sredi junija odvila v Las Vegasu, je pokala od zanosa vodilnih mož in žena. Predstavili so The Machine, novi umotvor iz svojih laboratorijev. To ne bo PC, strežnik ali mobifon, marveč 'vse hkrati', pravijo. Pametne telefone naj bi namreč v dogledni prihodnosti obogatil s hrambami velikosti kar stotih terabajtov! Posebej ga razvijajo za krotenje gigantskih skupkov informacij, 'big data', ki so posledica skokovite rasti digitalnega komuniciranja.
Take trditve povedo bore malo o tem, kaj naj bi Machine bil. Ko se prekoplješ do konkretnosti, uvidiš, da gre za novo zasnovo računalnika. Gradi na dveh pogumnih tehnologijah, ki dejansko obetata dobršen kakovostni preskok in ju velja predstaviti. Prva je memristor, ki bo sestavljal novo vrsto pomnilnika. Druga je silicijeva fotonika, ki zna omogočiti, da bodo ničle in enice med deli računalnika naposled potovale s svetlobnimi signali.

HPjev skok v prihodnost objavljeno: Joker 252
julij 2014