Revija Joker - Jekleni konjiči Azerotha

ČLANKI
stranka » članki » oznanila » Jekleni konjiči Azerotha
...
World of Warcraft je dobil resničnostni šov, Azeroth Choppers! Aggressor v njem ne uzre polnagih vilink, marveč orke na frajerskih ameriških motorjih in njihovega snovalca, Paula Teutula mlajšega.

Preden je bil na Discovery Channelu glavna zvezda medvedji Britanec, ki ob padcu prvega mraka pije lastno scalnico, je njegovo mesto zasedal Američan Paul Teutul starejši. Bil je stasita potetovirana pojava v leder jakni in sedlu ameriškega dvokolesnika, kot bi pobegnil iz Sinov anarhije. V resničnostni nanizanki American Chopper je s familijo sestavljal navdušu­jo­če motorje in hrulil na po­dobno zajetne sinove. Z enim od njih, Paulom Teutulom mlajš­im, sta se leta 2009 zaradi kregarij naposled razšla. In ravno Paula ml. je Blizzard Entertainment najel, da za orkovske ter vilinske riti v World of Warcraftu napravi prava, ameriško rohneča konja.

Pavle mlajši je mastermind za zasnovo obeh motociklov. Upamo si trditi, da si je kljub napetostim vse zamislil že mnogo pred snemanjem serije.

Konji na bencin
Na prvi pogled bi dejali, da ropotajoči motorji ne spadajo v WoW. A to ne drži, saj je Warcraftov svet že leta poln vsakovrstnih industrijskih iznajdb spod kladiv škratov, goblinov in palčkov. Raketne rampe in teleporterji v Azerothu niso nobena redkost. Pri obrtniški veščini inženirca jih lahko sestavljaš tudi sam in izbiraš med palčjo in goblinsko specializacijo! Gnomi za potovanja uporabljajo robotske dvonožce, goblini pa od Cataclysma dalje velike chopperje. Ravno tu je nekdo pri Blizzardu dobil idejo, da pokliče Paula Jr.
Azeroth Choppers je resničnostna serija, ki bo obsegala osem epizod in Paulu v njegovi tvrdki Paul Jr. Designs sledi pri snovanju para dvokolesnikov, po enega za Alianso in Hordo. Se pravi resničnih jeklenih žrebcev, ki jih bodo nato Blizzardovi animatorji preslikali v igro. Možakar je za nalogo zbral dve moštvi po treh mehanikov, ki tekmujeta, kajti gledalci bodo na koncu izbrali zmagovalni stroj. Ta hip trdijo, da bo v WoWu našel mesto zgolj prvak, ampak naj nas Thrall brcne v tazadnjo, če ne bosta tam slejkoprej pristala oba.

Metzen je bil pri prvem Warcraftu zadolžen za risbice in dizajn, pri drugem pa je že prevzel razvoj izročila. Njemu greš težit, če ti štorija ni všeč.

Ljudje pred špilom
Pri delu sta jim z nasveti v pomoč nevihtniški moštvi, pri čemer zavezniškemu načeluje sam oče Warcraftovega sveta, Chris Metzen. Glede na to, da je drugače privrženec Horde, gre sklepati, da njegovega mesta nih­če ni hotel in so vlekli slamico. Na Hordini strani ima za nasprotnika Sama 'Samwisa' Didierja, dolgolasega frontmana Blizzardove lastne metalske grupe Level 90 Tauren Chieftain. Ta se bo ob izidu naslednjega dodatka kajpak preimenovala v Level 100 Tauren Chieftain.
Chopperja bosta morala karseda odražati podobo in vrednote posamezne frakcije. To pomeni pravičniško hrabrost Alianse in surovost ter serijsko žretje svinjskih zrezkov za Hordo. V zgolj in samo učne namene je studio v delavnico privlekel računala in Paulovo gardo naučil pleniti temnice. Tu je očitno, da je nizika oglas za obe franšizi, igralsko in motorno. A pretežno je vseeno osredotočena na ljudi, tako Blizzardovce kot Paulove delavce. Nekateri so že stari znanci American Chopperja, denimo Cody Connely.

Hordina zver bo imela v divjaški maniri vilice v obliki čekanov in ostre, ošpičene blatnike. Zmagovalna ideja utegnejo biti gosenice na triciklu.

Tudi Aliansin chopper bo imel gosenice, a po naše v manj idealni shemi, kot je hordina tricikelna. Fletno babše na desni je Paulova žena Rachael.

Najmočnejši vtis, ki ga po polovici šova dobiš, je ta: Azeroth Choppers je čistokrvna produkcija ameriške šole reality showov. 'Kadri iz telenovel' s približanimi obrazi, nenehne prekinitve in obvezne iz rokava stresene tegobe za ustvarjanje drame. Sprva naj bi imeli moštvi za delo na voljo deset tednov, nakar so se pri Blizzardu spomnili, da bodo ta čas prepolovili. PANIKAAA! Če verjameš; itak je vse zrežirano. No, nemara ravno to kaže, da je World of Warcraft že mainstream, saj ga lahko spremljaš ob boku Jersey Shore. Čeprav se potem vprašamo, zakaj ga ni na televiziji. Najdeš ga na Azerothchoppers.com.

Jekleni konjiči Azerotha objavljeno: Joker 250
maj 2014

okvirčki:

Družinski posel