Revija Joker - Evo 2013 - meka virtualnih bruslijev

ČLANKI
stranka » članki » oznanila » Evo 2013 - meka virtualnih bruslijev
Evo 2013 - meka virtualnih bruslijev
...
Med 12. in 14. julijem se je v hotelsko-kazinojskem kompleksu Paris Las Vegas odvil dvanajsti turnir v borilnih igrah EVO zapovrstjo. Sneti ve, da kar se zgodi v Vegasu, tam ostane, a si ne more kaj, da ne bi vsaj odškrnil vrat v klub plastičnih pesti.

Ko se je pred leti v Tolminu začel metalski festival, so domačini pred črno ob­le­če­nimi čupavci bežali v hiše in v paniki zaklepali otroke ter živino. Danes jih težko prehvalijo, saj so njihovi najboljši gostje. Podobno je z največjim turnirjem v borilnih igrah na svetu, ki se kliče Evolution Championship Series alias EVO. Že dolgo se vsako leto odvije v greš­nem Las Vegasu in če so tamkajšnji prebivalci ne­kaj časa še sumljivo motrili bledokožne čudake, ki se po kockarski metropoli potikajo z igralnimi palicami pod roko, so se medtem sprijaznili, da poleti tja prileti dosti ljudi, ki se hočejo digitalno na gobec.

Nekateri igrajo z joypadom, a domala obvezna oprema znalca je digitalna igralna palica, po domače stick.

Koliko? Za Slovenijo, kjer pretepačine niso priljubljene, bo najbrž šokanten podatek, da so organizatorji za EVO 2013 prejeli 6097 prijav od 3538 igralcev iz enainpetdesetih držav. To je več kot lani in obenem največ na kateremkoli e-športnem turnirju doslej! Res pa je, da denar ni spektakularen. Če je lani nagradni sklad znašal sto dolarskih jurčkov, je bilo letos kljub pokroviteljstvu Capcoma, Mad Catza, Warnerja in Atlusa v skrinji nekaj deset tisočakov manj. Poleg tega se cekin razdeli na devet naslovov, tako da je kitajski zmagovalec Xian v najbolj prestižnem, Super Street Fighterju 4, odnesel le dobrih 7000 $. Za letalsko karto čez pol sveta, hotel, burek in hotelsko cipo je zelo verjetno odštel več.

Evo 2013 - meka virtualnih bruslijev objavljeno: Joker 241
avgust 2013