Revija Joker

ČLANKI
stranka » članki » oznanila
Uredi seznam
Z legicami LordFebo zgradi neskončno reči, prav tako pa lahko o njih piše brez prestanka. Tokrat poleg Dancev vključi še Kitajčke, ki burkajo iskreno skupnost.
Še mesec ali dva nas loči od izida slo­venske igre, zanimive in pisane realno­ča­sov­ne strategije Hypernova: Escape from Hadea. Sneti se z vodjo firme ActaLogic Simonom Sukljanom pomeni tako o špilu kot razvijalskih če­reh, na katerih se je njiho­va barka skoroda razkrehnila.
Iz gore pisanih zvezkov, polnih risanih maškar z besedami v oblačkih, LordFebo pove, da spreminjanje rase in spola znamenitim junacljem ni bila posrečena poteza.
Raje kot simulacije luna­parkov ima LordFebo spek­takularna zabavišča v živo, zato se ve­­seli troje najav­ljenih. Žal no­be­den od njih ne bo v Vrdlovcih.
Pisatelj: LordFebo
Poldrugi mesec po lučkastem sejmu uporabniške elektronike LordFebo strne vtise iz najbolj zanimive hale, tiste z avtomobili. Zaradi njihovega obilja je mar­sikdo dogodek preimenoval v car electronic show.
Čudaški LordFebo spet skače po stanovanju z neko naglavno pripravo, gestikulira po zraku, izreka besede in dela piv piv piv, le da se tokrat ne spotika ob kable. Mora na obisk k zdravniku, ki samo posluša? Ne, možak se je z enim najbolj futurističnih kosov zabavnjaške opreme ujel v obogateno resničnost.
Ghost in the Shell je eden bolj znanih naslovov iz japonskih stripov in risank. Od spomladi naprej se bo glas o njem razširil še dlje, saj na platna prihaja film s Scarlett Johansson. Nestrpno ga pričakuje Sneti.
Chris Metzen, viharnik za Thrallom, Arthasom, Kerriganco in Diablom, je pospravil epske svinč­nike in čo­pi­če ter odšel v pokoj. Aggressor se zazre v tolmun, iz katerega se je napajal.
Po hi-fiju in wi-fiju je pred časom v ušesih zazvenel še li-fi, ki označuje način prenosa digitalnih podatkov z vidno svetlobo. Aggressor in Darquis de Sade se gresta pozanimat, kako bi se v splet povezala z žokanjem nočne svetilke.
Pisatelj: Aggressor
Lep čas se že ni zgodilo, da bi proizvajalec konzolo nadgradil sredi njenega življenjskega cikla, toda kmalu bo Sneti z vami vred deležen kar dveh takih proizvodov. Sonyjev playstation 4 neo bo okrepil običajni PS4, dočim bo Microsoftov 'project scorpio' spedenal zaostajajoči xbox one. Za nameček bo v dirko vstopil naslednji Nintendov sistem, še zmerom kodno klicani NX, o katerem so naposled znane konkretnosti.
Razvpito vesoljsko simulacijo Star Citizen na eni strani opevajo kot najambicioznejši gamerski projekt vseh časov – na drugi pa jo ozna­ču­jejo kot največjo izparino po Duke Nukemu Forever. Aggressor razčisti, kam komet rep moli.
Lego butik (J274)
Odrasli Lord vzame dopust, si zviša kartični limit in v svojem geekovskem brlogu naredi dodaten vitrinski prostor. Ta mesec se namreč izpolni otroška želja malega Febota: k nam prihaja zaresna Legova trgovina.
V petek, 13. maja, nas čaka novo gaženje do kolen po demonskih kadavrih, razkosanih z motorko in zadetki raket: četrti Doom. Aggressor ob prihajajoči ultranasilni epizodi spomni, zakaj je to ime med igrami pojem.
Pri slovenski enomož­ni firmi Emberheart Games nastaja zanimiva igra Courier of the Crypts, ki je že na razpolago v Steamovem zgodnjem dostopu. Sneti bak­lo­nosca Primoža Vovka pobara, kako se prebija skozi razvijalski mrak ter odganja po­šastke, kot so vsakdanji stroš­ki in nasičenost indie področja.
Aggressor na več sejemskih prireditvah pregleda hitro rastoči spisek tehnikalij in igralnih vsebin za playstation VR in pove, zakaj bo to pomemben sis­tem za navidezno resničnost.
Ne le, da bomo doma nosili nekakšne čelade, z njimi bomo celo slepo tekali po dvoranah, nam obeta prihodnost. LordFebo se zazre v eno od možnosti za zapustitev puste resničnosti.
Sneti si na glavo povezne čeber za navidezno resničnost in se telovadno izmika izstrelkom po obronkih čisto nove, čisto slovenske igre ShowdownVR.
Na katastrofalno septembrsko prireditev Gaming Paradise bi ve­čina ljudi najraje hit­ro pozabila, Aggressor pa se poglobi vanjo, da bi razložil, kaj je šlo tako narobe.
išči:

(Palčki iščejo le štiri- ali veččrkovne zasnove.)

rubrika:

TEKOČA ŠTEVILKA

november 2017
Oznanila: BlizzCon, zgodbi iz kock, Tamagočiji ..., vedež: sevanje, Made in China, anali: kinect, igrovje: Gran Turismo Sports, Super Mario Odyssey, South Park: Fractured But Whole, Call of Duty WW2, Ys VIII, Guardians of the Galaxy, Rock of Ages 2 ..., testisi: nokia 8 in iphone X, slikosuk: Thor, Star Trek Discovery, aktualne nizike ..., črkožer: prepovedane knjige ...

Rubrike člankov