Revija Joker - Icon7 Z500

ČLANKI
stranka » članki » testisi » Icon7 Z500
Icon7 Z500
...
Aggressor

Icon7 je še eden od številnih tajvanskih proizvajalcev računalniške periferije, za katerega bržda ne bi nikoli izvedeli, če v podalpski deželi ne bi dobil razpečevalca. Njihov repertoar vključuje tipkovnice, slu­­šalke, spletne kamere in mišake, med njimi namens­ko igralske, kakršen je Z500.
Glodalcu se že na prvi pogled vidi, komu je namenjen, saj je velik del površine oplaščen z gumirano sno­vjo za oprijem. Hrbtni del poleg tega premore izmenljivo lupino, kjer lahko izbiramo med blagom proti potenju ali hrapavo plastiko proti zdrsavanju. Z500 je desničarske ledvične oblike in se lepo uleže v srednje veliko dlan. Poleg obeh uhljev, koleščka in tipke za nastavitev občutljivosti ima še dva knofa na boku. Za razliko od običaja sta postavljena eden nad drugim: zgornji nad ležiščem palca, spodnji pod palcem. Privajanje na to kaprico je kratko, delo na ta način pa dejansko udobnejše kot pri bočno postavljenih gumbih.
Naprava je videti robustna, teflonski drsniki pa zagotavljajo, da je dirjanje po podlagi nemoteno. Kolešček nima naprednejših krikov mode, kot je stransko klikanje, je pa zato ravno prav trd, da ga je moč uporabljati kot tretji gumb. Občutek pri klikotanju je dober, vendar bi opozoril, da je levi uhelj zaradi nesimetrične oblike naprave občutno daljši od desnega. Spričo tega gumba pritiskamo na različnih delih in je občutek pri levem veliko trši od desnega.
Knofek za občutljivost zmore preklapljanje v petih korakih od 800 do 3200 dpi, kolikor je zgornja zmogljivost laserja. Gre za dobro tipalo igrarske kvalitete s frekvenco zajema 1000 MHz, čez katerega nimam pripomb. Programsko okolje za prirejanje funkcij je po drugi plati bolj povprečno. Vsem petim glavnim gumbom je moč obilno nastavljati namembnost, pri čemer pa spisek možnih funkcij ne dosega tistega, kar smo vajeni pri Razerju in Logitechu. Podobno velja za makre, katerih urejevalnik bi lahko premogel kako možnost več. Nastavitve lahko spravimo v profile, vezane na igre, ki se shranijo v računalnik, saj miška nima notranjega pomnilnika.
Z500 košta slabih 40 evrov, kar jo postavi v nižji raz­red, ob bok denimo Logijevi MX518. Tam se čisto v redu počuti, tako kot se bo kupec, ki ne cilja na vrh, saj gre v tem rangu za lušten izdelek.

Izmenljivo ohišje je pritrje­no z magneti, zato ga je moč ob zamenjavi urno in enostavno sneti. Sneti, haha. Še ena lastnost, ki razkriva igralsko miš, je ovoj žice iz blaga.

Icon7 Z500 objavljeno: Joker 201
april 2010