Revija Joker - Podganji postroj

ČLANKI
stranka » članki » testisi » Podganji postroj
Podganji postroj
...
Leto je naokoli od zadnjega testa bojnih glodalcev in Aggressor pogleda, na čem nam bodo odslej otekali zapestja ter prsti.

Poklicno igričarstvo je v nezadržnem vzponu in število tekmovalcev skokovito raste - z njim pa trg tistih, ki so pripravljeni za 'opremo' vreči več denarja kot privrženci Appla za jabolčne izdelke. Ker bi bil dolg­čas, če bi imeli profesionalci na sponzorskih majicah le imena že znanih računalniških velikanov, je v zadnjih letih vzniknilo kar nekaj nišnih proizvajalcev, ki se ukvarjajo s snovanjem namenskih špilavskih pritik­­lin najvišje kakovosti. Logitech, Microsoft in Razer so tako na mišjem področju dobili tekmece, od katerih je k nam oktobra prvi dospel nemški Roccat. Ker je Slovenija za mnoge tržno postavljena nekam ob Burkino Faso (ne, sidewinderjev pri nas še vedno ni v štacunah), bomo na danski SteelSeries in ostale še malo čakali. A kljub temu se že zastavlja resno vpra­šanje, kaj igrarji dejansko imamo od navala opevanih igričarskih mišk. Drugače rečeno, dilema je, ali se vsakomur splača pljuniti dodatnih nekaj deset ojrov za reč, ki je še pred nedavnim veljala za pot­roš­no blago. Že dosedanje igranju posebej namenjene podganice, kot je legendarna MX518, stanejo štiriredeset evrov, zadnji kriki mode pa dosežejo dvakrat višjo ceno. Če za resnejše igralce pri izbiri med oglato pogrošno robo za pet evrov in spodobno zanesljivo glodavno živalico ni dileme, pa je odločitev med modeli višjega ranga težja, posebej če nimamo refleksov kot Čak Noris in nam zaradi tekmovalnih us­pehov sponzorji opreme ne ponujajo kar sami.
Pogled na zadnjo generacijo mišakov je torej prilož­nost, da se izprašamo po naših resničnih potrebah. V šape nam je prišel Razerjev lachesis, ki se je Luniju pri lanskem testu v Jokerju 172 izmuznil, za nameček pa še kačji sorodnik boomslang v najnovejši verziji CE 2007, druga inkarnacija Microsoftovega sidewinderja z imenom X5 ter Roccatov kone. Obnje smo zno­va porinili Logitechov G9, da bo slika zadnje gene­racije popolna. Sledi dodatno zdravstveno zavarovanje za desno roko od rame navzdol iiiin ... akcija!

Podganji postroj objavljeno: Joker 184
november 2008


sorodni članki