Revija Joker - Genx digital audio player

ČLANKI
stranka » članki » testisi » Genx digital audio player
Genx digital audio player
...
Luni

Ameriški Genx je pri nas popolnoma neznano podjetje, ki se bavi s proizvodnjo najrazličnejših računalniških potrebščin. Del njihove ponudbe so tudi palčniki USB, navadni in taki s sposobnostjo predvajanja empetrijev ter wmajev. Favorit med njimi je artefakt z domiselnim imenom digital audio player. Nevpadljivo oblikovano zadevščino napaja baterija AAA, zaradi česar je opazno večja od navadnih palčnikov. Dobite jo v izvedbi s 128 ali 256 megabajti pomnilnika, v računalo pa jo lahko vtaknete direktno, brez uporabe vmesnega kabla. Škoda, da se zmore sporazumevati le po standardu USB 1.1, kar pri prostornejšem modelu vzrokuje nič kaj prijetnemu čakanju na zapolnitev. Kot se spodobi, jo Okna 2000 in XP prepoznajo samodejno. Predvajalni del je okleščen na minimum - digital audio player pozna zgolj peščico najosnovnejših funkcij, kot je
izravnalnik z nekaj prednastavitvami ter možnost ponavljanja. Manjka celo podpora seznamom, kar je glede na dovršenost konkurence nedopustno. Slab vtis delno odpravi možnost snemanja in predvajanja radia. Vpričo vdelanega mikrofončka je moč onegaj uporabljati kot diktafon ali ga čez analogni vhod priklopiti na kako drugo zvokoddajajočo napravo. V praksi se Genxova pogruntavščina izkaže kot povprečna. Kakovost predvajanega zvoka ni vrhunska, manjkajo predvsem izrazitejši nizki toni. Del krivde za to nosijo čudne, neposrečene okovratne slušalke, ki so hkrati obesek za glavno enoto. Pohvaliti ne morem niti trajanja baterije, ki zdrži nekako šest ur in pol. 
Najmočnejša stran digital audio playerja je njegova nizka cena. Za 17 jurjev in pol oziroma 29.000 SIT, kolikor staneta 128- oziroma 256-megabajtni model, boste stežka dobili tako zaokrožen izdelek. Ako vas povprečnost in manko stila ne motita, je nakup upravičen, drugače pa si privoščite kaj zmogljivejšega in bolj frajerskega, recimo Creativov muvo. Genx DAP dobite pri Jae, 01 / 589 62 00.

Genx digital audio player objavljeno: Joker 128
marec 2004